I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Iz studentske klupe na radno mesto

Ivan Babić je jedan od  dvadeset nagrađenih studenata sa upravo završenog 6. ciklusa „Letnje stručne prakse“.

Ovaj projekat zajednički organizuju Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i Grad Zrenjanin u saradnji sa ZREPOK-om, poslovnim udruženjem od koga je i potekla inicijativa pre 6 godina. Tokom perioda stručne prakse u zrenjaninskim firmama, studenti uz stručnu pomoć mentora rešavaju određene konkretne probleme ili uvode inovacije. Time pokazuju da su u stanju da stečena znanja sa ovog fakulteta primene i u praksi.
file_000-18

Drugonagrađeni student Mirko Mijajlović praksu je obavljao u kompaniji „Persu“. On je  istakao po njemu najveću vrednost projekta, a to je iskustvo rada na realnom projektu  kao i sticanje poznanstava sa kadrovima koji se bave konkretnim problemima. To je izuetno vredno u mom IT sektoru u kom se školujem i svakako bih svim studentima preporučio da se uključuju u ovakve projekte. Jedan od mojih zadataka tokom ovog projekta i jeste bilo iniciranje zainteresovanosti kod studenata jer samtram da je ovo izuzetno korisno iskustvo – rekao je Mijajlović.

Ivan Babić je tokom letnje stručne prakse  radio na projektu „Razvoj softvera za konfiguraciju i upravljanje finansijskim izveštajima u kompaniji Gomex“.  – Projekat sam uz pomoć mentora uspešno pripremio i završio tako da je ova aplikacija  sada i u zvaničnoj upotrebi u ovoj kompaniji, a sve to rezultovalo je na kraju i dobijanjem stalnog zaposlenja u ovoj kompaniji. Ovom prilikom zahvaljujem se fakultetu, ZREPOK-u, Gradu Zrenjaninu i naravno kompaniji „Gomex“ što su omogućili idealne uslove za obavljanje „Letnje stručne prakse“ kao i mentoru Bojanu Ivetiću koji mi je preneo svo potrebno praktično znanje da bih uspešno obavio ovaj rad  – izjavio je   Ivan Babić za naš portal nakon dobijanja sertifikata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Prvu nagradu stručnog žirija „Letnje stručne prakse“ i godišnju stipendiju osvojio je Nebojša Tatomirov koji je radio na projektu Online promocija usluga kompanije „Progressive media“, dok je treće mesto osvojio Marko Đurovski koji je svoj projekat radio na praksi u Impelu”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh