I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Iz „Ribnjaka Ečka“ uskoro stiže riblja pašteta vrhunskog kvaliteta

U periodu Velikog posta koji je počeo 18.marta a završava se za nekoliko dana, 5. maja – „Ribnjak Ečka“ snabdevao je potrošače dovoljnim količinama šarana, tolstolobika i ostalih slatkovodnih riba. Prema navodima sektora za maloprodaju tog preduzeća, plan prodaje je skoro ispunjen, a potrošači su imali priliku da i ove, kao i prethodnih godina dobiju kvalitetnu, svežu ribu među kojom je prednjačio „ečanski šaran“. O tom svojevrsnom brendu i njegovom plasmanu na tržište, širenju mreže maloprodajnih objekata, proizvodnji ribljih pašteta, za portal I love Zrenjanin govori Sava Mirković, rukovodilac maloprodaje u tom preduzeću.

I love Zrenjanin : Šaran je najprepoznatljiviji proizvod u ponudi Ribnjaka Ečka, da li su ga kupci svojom tražnjom doveli na prvo mesto i  od njega stvorili brend?

Sava Mirković : „Ečanski šaran“ jeste naš brend, riba koja je zaštićena geografskim poreklom i koja svojim kvalitetom opravdava status najprodavanijeg proizvoda. Kvalitet ove ribe je deklarisan bogatim procetom proteina,  niskim sadržajem masti, i holesterola i to je nešto što naši kupci dobro znaju i zbog čega ga godinama konzumiraju. Naši kupci prepoznaju ukus „ečanskog šarana“, njegov kvalitet a i vizuelno ga prepoznaju. Nažalost, dešavalo se da su određeni subjekti prodavali robu drugog porekla pod nazivom „ečanski šaran“. Imamo i drugi primer, da se šaran uvozi iz zemalja okruženja poput Mađarske, Češke i takav se nalazi u prodaji ali kvalitet ne može da se poredi sa kvalitetom šarana iz Ribnjaka Ečka.

savamirkovic03

I Taxi Zrenjanin

I love Zrenjanin : Kakva je bila situacija tokom perioda Velikog posta, da li je bilo razlike u potražnji ribe u vašim maloprodajnim objektima ako znamo da poslujete u nekoliko gradova u Srbiji?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sava Mirković : Mi smo za ovaj post radili u deset maloprodajnih objekata u Srbiji i svugde je potražnja bila zadovoljavajuća, a na sve zahteve smo odgvorili. U planu je bilo otvaranje novih objekata ali vremenski to nije bilo moguće postići pre posta. Naravno, od ideje ne odustajemo i ona će biti realizovana. S obzirom da smo u Novom Sadu pre nekoliko godina izgubili primat, rešili smo da se u ovoj godini vratimo na to tržište. Sama struktura stanovništva je zanimljiva, način života zahteva potrošnju ribe, bilo da je sveža, morska ili zaleđena. Zakupili  smo dva objekta – jedan na Limanskoj a drugi na Detelinarskoj pijaci, zatim jedan objekat u Pančevu koji je u zakupu a drugi je već u vlasništvu Ribnjaka. Pančevo je takođe zanimljivo zbog same veličine grada. Tržište Beograda je svakako najzanimljivije i s obzirom da je najveće, logično je da u našim objektima u glavnom gradu Srbije realizujemo najveći promet. Naša četiri maloprodajna objekta nalaze se na pijacama Zeleni Venac, Bajloni, Kalenić i Banjica.

mp02

I love Zrenjanin : Da li to znači da želite da povratite tržište koje je Ribnjak Ečka nekada imao?

Sava Mirković : Upravo tako, Ečka pokušava zadnjih godina  da se vrati na nivo koji je nekad imala. Cilj nam je da povećamo broj maloprodaja u tim većem gradovima u kojjima je naš Ribnjak  imao  prodavnice a sada ih nema. Iako je postojala neka vrsta vakuuma pre privatizacije i jednim delom posle privatizacije, situacija se, od 2008. godine, znatno poboljšava.

I love Zrenjanin : Da li je širenje maloprodaje samo jedan od načina da doprete do većeg broja kupaca ili će doći i do novina u ponudi proizvoda?

Sava Mirković :  Proširenjem skladišnih kapaciteta, Ribnjak  planira i proširenje opreme za buduću preradu, takozvanu „toplu preradu“.  Prvo što će izaći na tržište jeste riblja pašteta čiju pripremu ćemo verovatno finalizirati ovih dana i otpočeti proizvodnju. To radimo u saradnji sa „Carnexom“, koji je iskusan u tom poslu i tradicionalno se bavi tom vrstom proizvodnje. Jako je bitno što će sadržaj te riblje paštete imati kvalitetnu sirovinu  i to je ono što će verovatno potrošači prepoznati prilikom konzumacije. Naravno, i cena će biti pristupačna. U okviru skladišnih kapaciteta, planiramo da počnemo uvoz smrznutog proizvoda sa partnerima sa kojima već imamo utemeljenu saradnju. To znači da ćemo pored paštete, ribljih pljeskavica, ribljih viršli, riblje kobasice, delova za riblju čorbu – dodatno upotpuniti ponudu za naše kupce. Ono što je bitno, jeste činjenica da će iza svega stajati kvalitet što je poruka i našim stalnim kupcima, ali i onima koje pozivamo da to postanu – poručio je Mirković na kraju razgovora.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh