I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Ivana Žigon uveličala Svetoarhangelsku akademiju (VIDEO)

Podovom proslave slave Hrama „Svetog Arhangela Mihaila“ kao i crkvenog hora po drugi put je održana Svetoarhangelska akademija. 

Ovaj izuzetan duhovni događaj organizuje  Hram Svetog Arhangela Mihaila  (Ruska Crkva) – Zrenjanin, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva i Društvo srpsko-ruskog bratstva „Evgenije Rodionov“  uz podršku Grada Zrenjanina.  U programu akademije nastupio je hor „Žene Mironosice“, muški i dečji hor hrama, hor OŠ „Petar Petrović Njegoš“ dok se baletskom tačkom predstavila  Danijela Miljuš iz Baletske škole „Dimitrije Parlić“. U dramskom i poetskom delu programa nastupili su Branka Jajić i Petar Bodiroga. Akademiju je odabranim ruskim pesmama uveličala glumica Ivana Žigon solo nastupom kao i nastupom sa muškim horom i posebno dirljivim zajedničkim nastupom sa Mašom Dosković. Prisutne goste i predstavnike Srpske pravoslavne Crkve pozdravili su Jerej Veselin Vlaški starešina hrama i Duško Radišić ispred lokalne samouprave.  Autor programa akademije je Davor Dosković.

decji-hor-sveti-mihailo

Aranđelovdan je hrišćanski praznik koji se proslavlja 21. novembra (8. novembra po starom kalendaru). Po broju ljudi koji je u srpskom narodu slavi kao svoju krsnu slavu, ona se nalazi na drugom mestu. Arhanđel Mihailo je predstavljen kako u svojoj desnoj ruci drži koplje kojim popire Lucifera, a u levoj palmovu grančicu. On se smatra čuvarem vere pravoslavne i borcem protiv jeresi. Kaže se da kakvo je vreme na Aranđelovdan, tako će biti tokom cele zime i proleća. Bolesnici ovog dana ozdravljaju. U nekim krajevima Srbije, Mihailo se slavi i kao zaštitnik stočara jer se veruje da samo on može oterati vukove.

I Taxi Zrenjanin

Pogledajte deo Centralna Svetoarhangelske akademije održane u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pogledajte i produženi snimak akademije

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh