I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ivana i Emir u kampanji „Kada voziš, parkiraj telefon!“

Atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić priključili su se kampanji „Kada voziš, parkiraj telefon!“ koja ima za cilj promenu stava, odnosno podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje,  i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kampanju koju prati vrlo upečatljiv spot, organizuju Telekom Srbija, u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja.

Ivana-Spanovic-Emir-Bekric
Premа istrаživаnjimа, rаzgovor telefonom tokom vožnje povećаvа rizik od nаstаnkа nezgode četiri, a pisаnje i čitаnje SMS porukа čаk osam putа. Neki istrаživаči u ovoj oblаsti porede korišćenje mobilnog telefonа sа dejstvom аlkoholа od najmanje 0,8 mg/ml. Osim što reaguju sporije, vozači koji koriste telefon tokom vožnje ne zapažaju veliki broj detalja i situacija iz okruženja, što za posledicu ima nastanak saobraćajne nezgode.

Fordomanija

– Iako ne znamo precizno koliko ljudi je poginulo a koliko povređeno zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona u Srbiji, znamo da je držanje mobilnog telefona u ruci i gledanje u telefon veoma opasno te je zbog toga ova kampanja od izuzetnog značaja. Svako od nas može biti pešak, putnik ili vozač koga drugi vozač ne vidi jer lajkuje preko telefona. Svako od nas može stradati jer vozač koji čita SMS kasni sa reagovanjem na saobraćajnu situaciju. Siguran sam da niko od nas ne bi pristao da ostane invalid jer je neki vozač odlučio da pročita poruku dok vozi. Takođe sam siguran da niko od nas ne bi pristao da ostane bez drage osobe jer je neki vozač odlučio da razgovara bez hends fri opreme. Zato kampanja „Kada voziš, parkiraj telefon!“ zaslužuje podršku svih, jer svi učestvujemo u saobraćaju, rekao je predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U okviru kampanje „Kada voziš, parkiraj telefon“ predviđen je niz akcija i predavanja u  gradovima u celoj zemlji, kako bi se svi građani, a posebno mladi vozači, aktivno uključili i dali svoj doprinos smanjenju upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje.

Izvor : Tanjug  Foto : Telegraf

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh