I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ivan Bošnjak prepustio funkciju gradonačelniku Niša

Na izboru za novog predsednika stalne konferencije gradova i opština, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak dobio je najveći broj glasova. Uprkos rezultatima i broju dobijenih glasova, Bošnjak je povukao svoju kandidaturu i funkciju prepustio gradonačelniku Niša, Zoranu Perišiću.

Gradonačelnik Zrenjanina je nakon saopštenja rezultata i 48 dobijenih glasova, zaključio da pored obaveza koje ima u svojoj lokalnoj samoupravi, ipak ne bi mogao da upravlja i značajnom institucijom kao što je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

glasanje-skgo

Glasanje članova SKGO

I Taxi Zrenjanin

Tako je on prepustio tu funkciju gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću, koji je sa 28 glasova bio drugoplasirani.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Učesnici su prihvatili odluku Grada Zrenjanina da predsedavanje SKGO prepusti Gradu Nišu, imajući u vidu da je to u najboljem interesu svih gradova i opština Srbije – navodi se u saopštenju.

Lista za izbor predsednika SKGO imala je 17 kanditata. Procedura podrazumeva tajno glasanje na overenim glasačkim listićima na kojima su imena gradova, a ne gradonačelnika.

Do sada je predsednik Stalne konferencije bio prvi čovek Paraćina Saša Paunović (DS). Mandat predsednika traje 2 godine.

Stalna konferencija gradova i opština ove godine slavi 60 godina postojanja, a njen prvenstveni cilj je, kako se navodi u „Misiji“, da zastupa interese i podržava razvoj i unapređenje lokalne samouprave kroz zajedničko delovanje članstva.

Izvor : I love Zrenjanin, Južne vesti

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh