I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Italijanske privrednike zainteresovale industrijske zone u Zrenjaninu

Predstavnici ambasade Italije i višečlana delegacija privrednika iz te zemlje, posetili su danas Zrenjanin u ciljem upoznavanja ovdašnjih prilika za investiranje. Reč je o 12 firmi iz Napulja i regije Kampanja, koji imaju planove da poslovanje prošire van granica Italije.

Suzana Moća, predsenica grupe mladih industrijalaca Napulja i vlasnica fabrike koja proizvodi ručno rađenu pastu nije krila zadovoljstvo nakon sastanka održanog sa domaćinima – gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim najbližim saradnicima.

– Naši privrednici su ostali bez reči, impresionirani su onim što su čuli na sastanku. Oni već sada vide mogućnost da započnu određene aktivnosti kada se vrate ponovo ovde. Prvi put su u Srbiji i žele da upoznaju teren, ali i ljude sa kojima će u budućnosti sarađivati. Srećni su što su imali priliku da upoznaju prvog čoveka vašeg grada kojem mogu direktno da postave sva pitanja. Za njih je sada najvažnija spremnost Zrenjanina da primi nove investitore, rekla je Moća.

I Taxi Zrenjanin

Pored razgovora sa gradonačelnikom, gosti su imali priliku da pogledaju prezentaciju o prednostima poslovanja u Slobodnoj zoni Zrenjanin, kao i potencijale Industrijskih zona. Kao primeri dobrih investiranja navedene su italijanske kompanije Modital manufacturing, Fulgar i nedavnootvoreni pogon Tehnostruture.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Mi pokušavamo da predstavimo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i to radimo na razne načine – učestvujemo na velikim sajmovima investicija širom Evrope, ali pokušavamo i da direktno animiramo priverednike iz raznih zemalja da dođu ovde, da se upoznamo, da vide naše industrijske zone i potencijale. Nakon prvog razgovora koji sam vodio sa preduzetnicima iz Napulja, mogu da izrazim zadovoljstvo, jer vidim njihovo interesovanje za proširenje biznisa van granica zemlje u kojoj su se već ostvarili, istakao je gradonačelnik.

Tokom sastanka istaknut je podatak da je u industrijskim zonama danas zaposleno 7.000 radnika, i da je cilj da se trend zapošljavanja nastavi kako bi se smanjio broj od 8.143 nezaposlenih na teritoriji Grada Zrenjanina.

– Mi imamo veoma pozitivno iskustvo sa italijanskim investitorima. Italijanske kompanije su u našem mgradu prisutne praktično od formiranja industrijskih zona i Slobodne zone, a samo primer kompanije Fulgar koja je četiri puta proširivala svoje kapacitete, najbolje govori i koliko su oni zadovoljni s nama, istakao je gradonačelnik Janjić.

Nakon sastanka mladi privrednici obišli su industrijske zone u Zrenjaninu i razgovarali sa predstavnicima inostranih kompanija koji nekoliko godina unazad uspešno posluju u našem gradu kroz grinfild ili braunfild investicije.

Foto: ilovezrenjanin, zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh