I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

IPA program prekogranične saradnje Rumunija–Republika Srbija

U sredu, 20. novembra 2013. u Amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu sa početkom u 10.00 časova održana je svečana promocija i lansiranje projekta “Sustaining excellence in mathematical education” (MIS-ETC code 1411, acronym SusMathEdu).

IMG_0227

Projekat se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Vodeći partner na projektu je West University iz Temišvara, a projektni partner Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina. Koordinator aktivnosti sa srpske strane je prof. dr Dragana Glušac.

CILJ PROJEKTA

Osnovni cilj projekta je jačanje saradnje talentovanih učenika iz Srbije i Rumunije kroz zajednički rad i razmenu znanja i iskustava. U okviru projekta biće realizovan WEB portal sa sadržajima iz matematike koji će dodatno obrazovati naše srednjoškolce.

I Taxi Zrenjanin

U okviru projekta biće realizovan web portal za elektronsko učenje sa matematičkim sadržajem. Potpisan je memorandum o saradnji sa Školskom upravom Zrenjanin o saradnji na ovom projektu što čini krovnu platformu za sačinjavanje mreže podrške projekta. Memornadumi su potpisani i projekat će biti realizovan u saradnji sa sledećim srednjim školama: Gimnazijom Zrenjanin, Elektrotehničkom i građevinskom školom “Nikola Tesla”, Tehničkom školom, Ekonomsko-trgovinskom školom „Jovan Trajković“, Hemijsko prehrambenom i tekstilnom školom „Uroš Predić“, zatim Školskim centrom „Nikola Tesla“ iz Vršca, Srednjom školom iz Novog Bečeja, Gimnazijom „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde i Srednjom školom „Vuk Karadžić“ iz Sečnja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Eksperti će obučavati više od 250 srpskih i rumunskih učenika za korišćenje web portala, a kroz njega popularizovati elektronsko učenje, korišćenje ICT u obrazovne svrhe i promovisati sadržaje iz matematike koji nisu predviđeni redovnim planovima i programima. Takođe, uspostaviće se saradnja dva Fakulteta iz ove dve zemlje, a planirane su i međusobne posete učenika i nastavnika koji će biti okupljeni na ovom projektu. Jedna takva poseta je već realizovana 26. oktobra kada su članovi tima sa Fakulteta i predstavnici škola bili na promotivnom događaju na WEST univerzitetu.

Događaju na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ su pored partnera sa WEST univerziteta iz Temišvara prisustvovali zvaničnici grada Zrenjanina, predstavnici Ministarstva prosvete, direktori, učenici i nastavnici škola. U okviru promocije održan je i okrugli sto pod nazivom: „Mogućnosti unapređenja kvaliteta obrazovanja u okviru programa prekogranične saradnje Rumunija Srbija“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh