I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Interesovanje novih investitora za ulaganje – grad daje olakšice

Gradski većnici su danas podržali Predlog Odluke o određivanju popusta za jednokratno plaćanje cene gradskog građevinskog zemljišta u javnoj svojini koje je predmet otuđenja, a na osnovu kog se investitorima koji budu ulagali u naš grad pružaju određene olakšice.

– Novim pravilnikom odobravaju se dodatne stimulacije, odnosno popust od 30 odsto za onog investitora koji gradsko građevinsko zemljište plati odmah i jednokratno. Za one koji ne žele ili ne mogu da isprate takvu ponudu, dali smo mogućnost kupovine gradskog građevinskog zemljišta na šestomesečne rate, a najduže do pet godina. Mislim da je ova dodatna stimulacija dobra i da će biti efekta, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić koji je predsedavao današnjom sednicom.

sednica

U nastavku sednice, na dnevnom redu su bile dve tačke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta na lokalitetima „Severo-zapad Elemir“ i radna zona „Plinara“, što je dalo jasnu asocijaciju na interesovanje i dolazak novih investitora.

I Taxi Zrenjanin

– Imam indicija da su neki investitori zainteresovani za gradsko građevinsko zemljište u našim industrijskim zonama i zato sam zamolio skupštinsku službu da pod hitno zakaže sednicu Skupštine grada kako bi se naši odbornici izjasnili o tome. Nakon toga treba da se objavi oglas, da se zemljište otuđi, i ja se nadam da će to biti i uspešno i vrlo brzo, rekao je Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Većnici su danas trebali da razmatraju i Predlog Odluke koji se odnosi na rešavanje sudbine ruinirane zgrade u centru grada poznate kao „Kuća Filkovića“. Međutim, ova tačka skinuta je sa dnevnog reda.

– Imamo veliki problem zbog imovinskih odnosa u toj zgradi jer je grad samo delom njen vlasnik, a ostalo su privatna lica. Očekivao sam da ćemo napraviti dogovor sa privatnim vlasnicima u toj zgradi i da ćemo raspisati i oglas o prodaji, pa bi samim tim budući kupac uklonio taj materijal. Na žalost, nismo postigli sporazum sa svim vlasnicima, ali očekujem da ćemo već danas ili sutra uspeti da rešimo i da će to biti tačka dnevnog reda na narednoj sednici Skupštine, rekao je gradonačelnik novinarima nakon sednice.

Poslednja tačka dnevnog reda bila je Predlog Rešenja o isplati jednokratne novčane pomoći majkama porodiljama sa teritorije grada Zrenjanina. Izvestilac po ovoj tački, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Olivera Lisica podsetila je da je Grad Zrenjanin prošle godine proširio prava kojima se isplata novčane pomoći majkama porodiljima sa teritorije grada Zrenjanina daje za prvo, drugo, treće i svako naredno dete za razliku od republike koja daje samo za drugo i treće dete.

– Ovim, današnjim rešenjem smo napravili izmenu vezanu za dokumentaciju, tako da bi novim spiskom dokumentacije za jednokratnu pomoć, majke mogle da ostvare pravo na roditeljski dodatak koji dodeljuju i Republika, Vojvodina i Grad Zrenjanin, rekla je Lisica.

Prethodnim rešenjem trebalo je priložiti Izvod iz matične knjige rođenih za dete, Uverenje o prebivalištu izdato u PU Zrenajnin za jednog roditelja i fotokopije ličnih karti. Današnjim rešenjem je predloženo da se uz zahtev za ostvarivanje pomoći priloži uverenje o prebivalištu od PU Zrenjanin za majku i svu decu majke, izvod iz matične knjige rođenih za svu decu majke, fotokopija lične karte jednog roditelja, uverenje nadležnog organa starateljstva i fotokopija validne dokumentacije o ostvarenom tekućem računu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh