I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Instruktori Crvenog krsta uče studente Tehničkog fakulteta prvoj pomoći

Instruktori organizacije Crveni krst Zrenjanin započeli su nedavno obuku studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ osnovnim praktičnim znanjima i veštinama u pružanju prve pomoći.

Reč je o realizaciji odluke Senata Univerziteta u Novom Sadu koji je uveo obaveznu obuku iz prve pomoći za sve studente prve godine osnovnih studija.

crveni-krst3
crveni-krst2

– Ponosni smo što pripadamo timu koji realizuje ovako značajan projekat. Univerzitet u Novom Sadu je prvi u Evropi koji je doneo odluku o obavezi pohađanja kursa prve pomoći za studente prvih godina svih fakulteta osim Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Studenti Medicinskog fakulteta prvu pomoć uče u okviru svojih redovnih studijskih programa, a profesori i asistenti Medicniskog fakulteta u Novom Sadu realizuju teorijski deo kursa na fakultetima novosadskog Univerziteta, rekla je portalu I love Zrenjanin sekretarka Crvenog krsta, Aleksandra Tanasijević.

Fordomanija

crveni-krst

Instruktori i predavači nastoje da na zanimljiv način, kvalitetno upute studente u znanja i veštine pružanja prve pomoći. Ovu obuku na zrenjaninskom fakultetu ukupno će proći 307 studenata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-O značaju pružanja prve pomoći nije potrebno posebno govoriti, ali u današnje vreme poznavanje veština pružanja prve pomoći kod akademskih građana je pre svega stvar opšte kulture, rekla je Tanasijević.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh