I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Institucije opstruišu početak školovanja naftaša u Zrenjaninu

Uoči sutrašnjeg dolaska gostiju sa ruskog Univerziteta u Uhti, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, izneo je u javnost informaciju da postoji problem u dogovorenoj saradnji tog univerziteta i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

fakultet

On je podsetio da je pre izvesnog vremena direktor NIS Gazprom Nefta Dmitrij Fomenko inicirao da se na zrenjaninskom fakultetu otvori novi studijski smer za obrazovanje kadrova iz oblasti eksploatacije nafte i gasa koji bi kasnije mogli da se direktno zaposle u tu naftašku kompaniju.

U edukaciju budućih kadrova kroz nove programe bile bi uključene i Visoka tehnička škola strukovnih studija i Srednja elektrotehnička škola „Nikola Tesla“.

Fordomanija

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeđutim, kako je gradonačelnik Bošnjak danas ukazao, u međuvremenu je došlo do administrativnih opstrukcija od strane Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i Ministarstva prosvete.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Zbog sporosti administracije ovaj posao je doveden u pitanje. Ovim putem želimo da upozorimo sve nadležne da je ovakvo postupanje potpuno neprihvatljivo  i da ćemo se svim sredstvima založiti da se razvoj grada Zrenjanina i regionalni planovi kompanije NIS Gazprom Nefta obavljaju u predviđenoj dinamici, rekao je gradonačelnik Zrenjanina, dodavši da je neprihvatljivo i da Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnologiju razvoj i institucije koje su vezane za njega različitim administrativnim zamkama zaustavljaju zapošljavanje, obrazovanje mladih kadrova, dalji razvojni potencijal pameti i usluga iz Srbije ka trećim zemljama.

Očekuje se da će o ovom problemu biti još informacija tokom gostovanja predstavnika univerziteta iz Uhte u Zrenjaninu koje će gradonačelnik sutra primiti u gradskoj kući.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh