I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Inspekcija zabranila korišćenje urušenog objekta – privatnici u problemu

Objekat u strogom centru Zrenjanina čija se unutrašnjost juče urušila od krova do prizemlja, zabranjen je za upotebu i boravak do daljnjeg.

Iako je urušen samo jedan deo, građevinska inspekcija donela je odluku da se objektu isključi struja, a da se stanari kao i vlasnici i zakupci lokala u prizemnom delu, isele iz zgrade. Među njima je i Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin čiji zaposleni još uvek ne znaju gde će sedište firme biti izmešteno.

urusen-objekat1

Komunalni policajci danas su obezbeđivali prilaz objektu i usmeravali građane da idu drugim putem.

PerSu marketi

– Doneta je zabrana korišćenja objekta do daljnjeg. Komunalna policija će dežurati do momenta kada se postavi žičana ograda jer je procenjeno da postoji opasnost od daljeg urušavanja. Sada očekujemo da građevinska komisija utvrdi stanje u kom se objekat nalazi da bismo znali da li može da se uradi rekonstrukcija, rekao je za portal I love Zrenjanin zamenik načelnika Odeljenja građevinske inspekcije Milan Jovanov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pojedini delovi objekta nisu godinama održavani zbog čega su i sama konstrukcija ali i fasada duže vreme u katastrofalnom stanju. Iako građevinska inspekcija kao glavni razlog naprasnog obrušavanja navodi dotrajalost objekta, preduzetnici u okolnim objektima kažu da je danima pre ovog događaja objekat bio izložen snažnim vibracijama bušilica i ostalog građevinskog alata koji su majstori koristili na renoviranju lokala, nekadašnjeg restorana „Tisa“, u čije se prizemlje sručila i tavanica i međusprat. Prema njihovim rečima, sumnja se da su ti potresi mogli biti „okidač“ obrušavanja.

urusen-objekat

 

VLASNICI LOKALA I ZAKUPCI U PROBLEMU

Vlasnici i zakupci lokala zgrade na Trgu Dr Zorana Đinđića bili su zatečeni kada im je danas naloženo da se isele iz objekta.

– Dobili smo rešenje o iseljenju, ali još uvek ne znamo u koji objekat da se preselimo. Već se raspitujemo za slobodne lokale, jer nema vremena za čekanje, od našeg posla žive četiri porodice. Ova situacija nas je u potpunosti zatekla, kaže za portal vlasnica Parfimerije „Iva“, Sonja Ajder Bugarin.

urusen-objekat2
Iako je zgrada jednim delom u vlasništvu grada, a drugi deo je privatna svojina, vlasnici lokala voljni su da zajednički učestvuju u rekonstrukciji objekta o čemu su se i danas raspitiv

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh