I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Otvoren jubilarni Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva

Petnaesti jubilarni Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija „Inocoop 2014“ otvorila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Sajam je ove godine okupio više od 270 izlagača, među kojima su se našle privredne komore najvećih srpskih opština, gradova i zemalja u regionu, kao i veliki broj privatnih firmi, poljoprivrednih i samostalnih proizvođača i zanatlija.

2
– Za Vladu Srbije veoma je važno da se razvijaju mala i srednja preduzeća. Priprema se paket reformskih zakona, od kojih je jedan deo već usvojen, a oni imaju zajednički cilj – da pomognu malim i srednjim preduzećima. Naš zadatak je da stvorimo jedan povoljan ambijent u kom ljudi mogu da otvaraju svoja preduzeća koja će moći da funkcionišu i rade, rekla je ministarka pre obilaska sajamskih štandova.

Ona je istakla porodične firme koje svake godine izlažu na „Inocoopu“ kao primere koji su prošli ceo proces od proizvodnje do izvoza, a koji bi zbog toga mogli poslužiti Vladi Srbije da uoči sa kakvim se problemima sreću preduzetnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

10

9
– Mala i srednja preduzeća traže jasne procedure za svoje poslovanje kao i to da im niko ne duguje za isporučenu robu, ni država ni javna preduzeća. To je ono čime ćemo se baviti u narednom periodu, rekla je Mihajlovićeva.

Učesnicima i posetiocima sajma obratio se i gradonačelnik Čedomir Janjić koji je „Inocoop“ ocenio sjajnom prilikom da se firme proizvodima i uslugama na jednom mestu približe svojim potrošačima.

5
– Sajam je prilika da se istakne značaj malih i srednjih preduzeća, ali i uloga lokalne samouprave jer su za nas jednako značajni i otvaranje novih radnih mesta i stimulicija privrede. Ovo je ujedno i dobra prilika da se vidimo sa privrednicima iz drugih gradova i zemalja, a siguran sam da će biti i rezultata, rekao je Janjić.

On je sa  ministarkom razgovarao i o problemima u Zrenjaninu koji se u prvom redu odnose na lošu i nedovoljnu putnu infrastrukturu.

– Putna infrastruktura mora da se popravi i u Zrenjaninu i na prilazima gradu, a jedna od većih namera jeste i povezivanje Zrenjanina sa Beogradom brzim putem sa četiri trake. Obilaznica je nezaobilazna tema, a muči nas i kvalitet puta ka Novom Sadu, deonica do Žabaljske raskrsnice. Upravo po tom pitanju imamo obećanje da će 2015. godine početi ozbiljna rekonstrukcija tog dela, ali i puta od Zrenjanina do Ečke, otkrio je gradonačelnik deo razgovora sa ministarkom.

1
– Po pitanju brze saobraćajnice Beograd-Zrenjanin, već danas mogu da kažem da ćemo raditi na završetku projektne dokumentacije i da će se Vlada opredeliti na javni poziv, budući da ima zainteresovanih investitora za koncesiju na ovoj deonici. Razgovarali smo o obilaznici i pokušaćemo da rešimo ono što nedostaje. Bilo je reči i o aerodromu Ečka koji bi mogao da uđe u budući plan Vlade. Namera je da sve male aerodrome u Srbiji, njih oko 25, pokušamo da okupimo u jedno preduzeće, saopštila je Mihajlovićeva.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh