I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Blizu 2.000 mališana na VII Inkluzivnim igrama bez granica

Inkluzivne igre bez granica, sedme po redu, održane su danas u Kristalnoj dvorani uz prisustvo velikog broja dece iz Zrenjanina i Kikinde, ali i iz susedne Rumunije.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić je istakao da ne treba posebno objašnjavati zašto je Grad stao iza jednog ovakvog događaja.

– Ovde je prisutno skoro 2.000 naših mališana, lepa slika iz našeg grada, podrška njihovim drugarima u školi “9. maj” i Dnevnom centru “Alternativa” i mislim da je ovo odličan projekat i sjajna priča i sigurno ćemo je podržavati i narednih godina – rekao je Janjić i dodao – Između ostalog, ovog leta ćemo biti domaćini i evropskih inkluzivnih igara u odbojci, a kada smo kod tih lepih slika, prošlog petka na Trgu slobode su plesali naši maturanti, mislim da je bilo sjajn, a već u utorak plešu naši mališani iz Predškolske ustanove i to je ono što želimo da pokažemo, da se u Zrenjaninu dešava i mnogo lepih stvari.

Fordomanija

Prisutnima su se obratili i načelnica školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, koja je, kao direktorka osnovne i srednje škole “9. maj”, bila jedan od pokeratača manifestacije, a s obzirom da su Inkluzivne igre ove godine deo projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije “Inkluziv Art”, u Zrenjaninu danas boravi i Korina Raceanu, u ime rumunskog partnera na projektu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Igre je proglasila otvorenim naša rekorderka u plivanju, sada članica Olimpijskog komiteta Srbije, Miroslava Najdanovski, koja je poručila da joj je puno srce kada vidi na okupu toliko dece, da im želi svu sreću i lepo druženje na ovim igrama.

Pod prepoznatljivim sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“, ovu, u našoj zemlji jedinstvenu dečiju, sportsku i društvenu manifestaciju, organizuje osnovna i srednja škola “9. maj” iz Zrenjanina, uz podršku grada Zrenjanina. Ove godine okupila je takmičare iz 11 gradskih osnovnih škola, Predškolske ustanove Zrenjanin, decu iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijenu decu, njihove vaspitače, nastavnike, roditelje i popularne sportiste.

Osim gradonačelnika Janjića, otvaranju manifestacije prisustvovao je i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, dok je drugi pomoćnik Simo Salapura, već po tradiciji, u ulozi jednog od voditelja Inkluzivnih igara, dao i lični doprinos manifestaciji u čiju je organizaciju uključen od samog početka.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh