I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

I ovo je lice Zrenjanina: Prodaja stareža na Glavnoj pijaci

Prodaja „sa zemlje“ odvija se u posebno ograđenom delu zrenjaninske Glavne pijace. Ovde je najšarenije pijačnim danima – utorkom, četvrtkom i subotom.

Tezge zamenjuju najloni na kojima roba stoji u hrapama i na prvi pogled predstavlja nered, ali najuporniji kupci kažu da se upravo u tim hrpama nalazi roba poznatih brendova srednjeg kvaliteta poput H&M, C&A, Pimkie, Amisu, Ola, Killah..

starez

Zastajemo kraj jedne od gomila, prodavac ne želi da slikamo njegovu robu. Pitamo kako se kreću cene i da li su fiksne.

I Taxi Zrenjanin

– Majice za 50-100 dinara, pantalone i farmerice od 100 dinara. Imamo dečiju i garderobu za odrasle, kratko je rekao ne želeći da kaže svoje ime, uz konstataciju „gledajte i birajte, ali ime ne pitajte“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Roba se uvozi uglavnom iz Nemačke, većinom je „second hand“, ali se mogu naći i potpuno novi komadi odeće sa etiketom.

starez2

Sredovečna Zrenjaninka gotovo kleči na ivici najlona i razgrće gomilu robe.

– Dolazim bar jednom nedeljno, ovo mi dođe kao relaksacija veruj te mi. Provedem i po dva sata tražeći kvalitetnu i novu garderobu, a ima je. Ne treba odmah odustajati, i preporučila bih svima koji inače kupuju second hand da dođu ovde i naći će za sebe bar jednu stvar. Dugo sam kupovala u second hand radnjama, međutim tamo više nije jeftino kao u početku kada su radile dve-tri prodavnice u gradu. Lepo uštedim ovde na „stareži“, kupim za sebe, pa ko voli nek izvoli, kaže uz smeh Dušanka P. Dodaje i da ima solidnu penziju, ali je, kako kaže, racionalna u potrošnji.

starez1

Prodavci su raspoloženi za cenkanje ako je kupac raspoložen da kupi više stvari odjednom. Onima sa manjkom strpljenja jedino će smetati konstantna gužva između „tezgi“. Zato ovde s razlogom kažu da najbolje prolaze upravo – najuporniji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh