I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

I Ivana Damjanov osvojila prvo mesto u Italiji (VIDEO)

Ivana Damjanov učenica 4. razreda Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina osvojila je  prvo mesto u svojoj kategoriji na klavirskom takmičenju „4. International piano competition“ u italijanskom gradu Citta di San Dona di Piave.  Podsetimo dan ranije na ovom festivalu u gradu pored drevne Venecije u svojoj kategoriji slavila je i Doroteja Ćirić takođe učenica Muzičke škole „Josif Marinković“.

ivana-damjanov

Ivana Damjanov rođena je 1999., a klavir svira od svoje 4. godine. U klasi je profesorke Dijane Bugarski Miškeljin.

ivana-damjanov2

PerSu marketi

Osvajačica je više prestižnih domaćih i stranih nagrada. Zabeležila je i više uspešnih nastupa i kao solista i duetu sa Marijom Bastom na harfi, a zrenjaninci su je nedavno gledali na nastupu sa Zrenjaninskom filharmonijom.

 

Ivana Damjanov, rođena je 22.04.1999. godine, u Zrenjaninu. Učenica je 4. razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu u klasi Dijane Bugarski Miškeljin – odsek klavir. Počela je da svira u četvrtoj godini života, uz pomoć stare profesorice Haupt Klare, a posle položenog prijemnog ispita, u šestoj godini upisala je drugi razred OMO „Josif Marinković“ u klasi profesorke Dijane Bugarski Miškeljin. Tada je i počela da učestvuje na republičkim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, počevši sa takmičenjem pokrajinskog karaktera u Zrenjaninu, a zatim osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Zagrebu 2006. godine. Sledeća bitnija takmičenja su bila III memorijal „Dr Vojislav Vučković“, IX pijanistički konkurs EPTA, međunarodno takmičenje MŠ „Davorin Jenko“ u Beogradu, Internacionalni pijanistički konkurs „Citta di Gorizia“ u Italiji, memorijal „Isidor Bajic“u Novom Sadu, „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu, gde je osvajala prve nagrade s tim da je u Parizu i Gorizii trijumfovala dvaput. Takodje je učestovala na republičkim takmičenjima u oblasti kamerne muzike, solfeđa i teorije muzike. Do sada ima preko 40 prvih nagrada. 2007. godine je dobila nagradu grada Zrenjanina za mlade talente. Svira takodje i u kamernom sastavu sa harfom gde u oblasti kamerne muzike učestvuju na takmičenjima i na koncertima. Učestvovala je na koncertima u gradskoj kući u Novom Sadu i u Beogradu, u Rumuniji, Budimpešti, Nemačkoj, Italiji, Parizu, i drugim, solističkog tipa, a takođe i na festivalima i humanitarnim koncertima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh