I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Humani Zrenjaninci prikupili tonu odeće za socijalno ugrožene

U današnjoj humanitarnoj akciji „Pokloni za toplo oko srca“ organizovanoj ispred zrenjaninskog prodajnog objekta „Total“, građani Zrenjanina prikupili su tonu odeće.

Akcija su realizovali Rotaract club Zrenjanin, omladina „Crvenog krsta“ i kompanija „Gomex“ u cilju pomoći socijalno ugroženim porodicama koje žive u selima na teritoriji Grada Zrenjanina.

photo-18

Pozitivno smo iznenađeni odzivom velikog broja sugrađana koji su dolazili iz svih zrenjaninskih naselja i količinom garderobe i obuće koju smo prikupili. Uglavnom je to zimska garderoba, što će veoma značiti ugroženim porodicama u sezonama koje dolaze, rekao je za portal I love Zrenjanin Boris Vojinov ispred omladine Crvenog krsta koji je od 10 do 14 sati sa ostalim aktivistima te organizacije i članovima „Rotaracta“ prikupljao odeću ispred „Gomexovog“ objekta.

PerSu marketi

Prema rečima Vojinova, ovo je bila i prilika da se demantuje glasina da garderoba koju „Crveni krst“ u Zrenjaninu svakodnevno prikuplja – mora biti hemijski tretirana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Nema nikakve potrebe za hemijskim čišćenjem, dovoljno je da građani donesu čistu i opranu garderobu koja je upotrebljiva. Van ove akcije, svako ko raspolaže viškom garderobe, može je doneti svakog dana u prostorije Crvenog krsta od 7 do 14 časova, kaže Vojinov.

Prikupljena garderoba biće distribuirana po selima uz pakete hrane koje Narodna kuhinja šalje socijalno ugroženim porodicama.

HUMANOST ZRENJANINACA U TEŠKIM VREMENIMA

Sugrađanka Mirta Dokmanac donela je sa sinom Kristijanom znatnu količinu garderobe.

– Ja sam nekada bila izbeglica, i meni su pomagali, znam koliko to puno znači čoveku koji nema. Pomažem koliko mogu ovakve akcije i udruženja, i tako učim svog sina da bude jednako human. Smatram da je čovek bogat onoliko koliko daje, a ne koliko uzima, kaže Mirta.

Sa velikom kesom punom nove garderobe ispred „Totala“ danas je došla i sugrađanka Hava Asani.

– Htela bih da pomognem ljudima kojima je pomoć potrebna. Uvek je bolje garderobu dati onima koji nemaju, nego je baciti.

humanitarna-akcija
U PLANU NASTAVAK HUMANITARNOG PRIKUPLJANJA ODEĆE

Dobar odziv i količina prikupljene odeće mogli bi da rezultiraju nastavkom akcije i u drugim zrenjaninskim naseljima, rekao je za I love Zrenjanin Srđan Barac ispred „Rotaracta“.

Menadžment kompanije Gomex koja se još jednom pokazala društveno odgovornom, saopštio je da će se i u budućnosti odazivati pozivima za učešće u humanitarnim akcijama koju budu organizovali „Rotaract“ i omladina „Crvenog krsta“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh