I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Humani gest Zrenjaninaca – za Anitino srce!

Okupljeni pod imenom „Mladi Zrenjanina“, članovi nekoliko nevladinih organizacija  i političkih partija u gradu, okupili su se oko humane ideje da pomognu dvanaestogodišnjoj devojčici Aniti Balaž iz Erdevika.

Aniti je neophodna transplatacija srca u Pitsburgu (SAD) za koju je potrebno sakupiti 1.500.000 američkih dolara, a za oporavak još 25.000 eura.

anita balaz

Teško oboljenje srca dijagnostifikovano je ovoj devojčici 2.aprila, 2012. godine, kada su njeni roditelji obavešteni da je jedini lek transplantacija srca. Od momenta uspostavljanja dijagnoze do dobijanja zvanične medicinske dokumentacije kojom se preporučuje transplantacija srca, ali i pluća koja su u međuvremenu značajno oštećena, prošlo je petnaest meseci, a sredstva još nisu prikupljena.

Fordomanija

Inicijativi „Mladih Zrenjanina“ pridružila se i lokalna organizacija Crvenog Krsta, a odazvali su se i ugostiteljski objekti – klub „Museum“, lokal „Kuća dobre rakije“ i jedna picerija.

U klubu „Museum“ će već 12.avgusta biti održana žurka na kojoj će se prikupljati dobrovoljni prilog za doprinos lečenju male Anite. Svoj doprinos te večeri daće i muzičari iz „Feeling benda“ koji će zabavljati goste. U bašti na otvorenom, već u 22 časa biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge,a sav prikupljen novac uplatiće se na žiro-račun namenjen za operaciju devojčice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Pozvani su svi građani da učine koliko mogu za život jedne devojčice. Ljudska borba je nešto u čemu ne smemo da posustanemo“, kaže grupa inicijatora.

Porodica Balaž neizmerno je zahvalna za gest koji su pokazali Zrenjaninci i uputili izvinjenje što neće prisustvovati. Tog dana, Aniti će biti ugrađen holter u bolnici u Beogradu.

Aniti se svakodnevno može pomoći i putem SMS poruka preko servisa koji je dostupan svim građanima Srbije.

an

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh