I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Hranjenjem labudova i drugih divljih ptica štitimo domaću živinu od ptičijeg gripa (VIDEO)

Svaka druga divlja ptica ima u sebi virus aviarne influence odnosno ptičijeg gripa.

– To nije ništa neobično ali  dugotrajna zima i niske temperature iscrpele su ptičje organizme i one su jednostavno postale podložnije tom virusu – kaže Stevo Čorokalo iz JU „Rezervati prirode“.

Od početka praćenja situacije, od prošlog oktobra, registrovano je 8 uginulih jedinki od čega je kod dve kao uzrok utvrđena aviarna influenca. Nadležne službe sve drže pod kontrolom. Svaka uginula ptica se odmah sklanja sa terena i  spaljuje . – Naša iskustva pokazuju da je bolje ptice hraniti te ih tako držati na jednom mestu i pod kontrolom, nego ih prepustiti slučaju i riziku da tražeći hranu dođu u kontakt sa domaćom živinom. Susedne zemlje su problem pokušale da reše rasterujući ptice što se pokazalo kontraproduktivno – zaključio je Čorokalo.

O trenutnoj situaciji na terenu kao i hranjenju jednog jata labudova kod Mužlje i koliko je labudova preostalo na jezerima u Zrenjaninu  saznajte više u našem video prilogu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh