I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Hor „Žene mironosice“ osvojio zlatnu medalju u Bijeljini

Na XIII Međunarodnom horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti „u Bijeljini održanom 10. maja, crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“ iz Zrenjanina osvojilo je zlatnu medalju i najviše bodova u odnosu na ostale ansamble.

Festival je bio takmičarskog karaktera, a dirigentkinja Zorica Kecić odabrala je za tu priliku duhovne kompozicije.

zene-mironosice

Tročlani stručni žiri ocenio je Zrenjaninke sa 99,33 od mogućih 100 bodova. Članice hora su tako svojim pobedničkim nastupom zatvorile festivalski dan.

I Taxi Zrenjanin

– U Semberiji smo provele tri divna dana. Bilo je vremena za sve, za pevanje, druženje i razgledanje okoline u čemu smo zaista uživale. Utiske su pojačali zlatna medalja i gotovo maksimalan broj bodova koje je naš hor osvojio. Pevale smo četiri divne kompozicije vođene sigurnom rukom naše dirigentkinje Zorice Kecić i željom da naš grad predstavimo u najboljem svetlu. Takmičenje smo svojim nastupom otvorile, a nekoliko časova kasnije, kao pobednice i zatvorile pesmom u prepunoj sali Centra za kulturu u Bijeljini, ispričala nam je članica hora, Duška Kolarov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Krajem meseca, „Žene Mironosice“ će učestvovati na festivalu zrenjaninskih horova koji se organizuje u znak sećanja na maestra Slobodana Bursaća.

Ovaj Crkveni hor osnovan je pri hramu Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu 2002. godine. Ansambl neguje pre svega pravoslavnu duhovnu muziku, ali i svetovne kompozicije domaćih autora.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh