I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

„Hello! Awards 2015“ nagrada za humanitarni rad Fondaciji „Magnet za ljubav“

Fondacija Magnet za ljubav jedna je od dobitnika tradicionalne „Hello! Awards 2015“, nagrade koju šesti put po redu organizuju magazin Hello i Color press group.

Svečanosti u beogradskom hotelu Crowne plaza prisustvovale su javne ličnosti i mediji iz celog regiona.

image

Nagrade „Hello! Awards za 2015“ uručene su pojedincima i institucijama koje su se po mišljenju čitalaca i redakcije magazina “Hello!” najviše istakle humanitarnim i društveno korisnim radom u 2015. godini koja je bila puna izazova i prilika da se pomogne ljudima kojima je to bilo potrebno.

I Taxi Zrenjanin

Fondacija Magnet za Ljubav dobila je nagradu za izuzetnu društvenu odgovornost i humanitarni rad, zbog istoimene akcije – Magnet za Ljubav, koju su zajedničkim snagama pokrenule komanije TDE Services i MK Group.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nagrada je uručena direktoru TDE Services Ištvanu Djermanu i Gorani Vuksanović, HR direktorici MK groupa.

– Nagrada će nam dati energiju i snagu da nastavimo akciju i nadam se da će ona istovremeno biti i podstrek ostalim kompanijama da nam se pridruže. Do sada je akciju „Magnet za ljubav“ finansijski podržalo desetak kompanija, i preko 30 partnera koji nam pomažu u realizaciji. Kada smo osmišljavali način na koji ćemo prezentovati akciju, trudili smo se sa budemo pozitivni u nastupu, kreativni u rešenjima i mislim da smo u tome i uspeli, rekao je Ištvan Djerman.

-Izuzetno mi je drago što je prikupljeno više od 50.000 evra, i vrlo smo svesni da je to početak i da nas čeka još dosta truda i angažovanja. Mi smo sigurni da ćemo prikupiti sredstva i cilj je da to bude u što kraćem periodu. Pozivam sve da se pridruže i nadam se da ćemo se uskoro videti na predaji tih aparata Institutu, istakla je Gorana Vuksanović.

Od početka akcije koja je startovala pre tri meseca, uključio se veliki broj privrednih subjekata i humanih ljudi koji su za kratko vreme prikupili 50.000 od ukupno 750.000 evra koliko je potrebno za kupovinu Magnetne rezonance, prateće opreme za MRI dijagnostiku i prvog kompatibilnog inkubatora u Srbiji za prevremeno rodjenu decu za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine (IZZZDIOV).

Rana dijagnostika bi omogućila da se stanja opasna po život dece na vreme leče, značajno bi se skratio period čekanja za MRI preglede, kao i izlaganje dece jonizujućem zračenju prilikom CT pregleda kojem se sada pribegava u Srbiji. IZZZDIOV bi postala jedina dečja zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine koja poseduje magnetnu rezonancu što bi značajno smanjilo opterećenje ostalih ustanova, za oko 4000 pregleda godišnje.

U Srbiji se godišnje rodi od 6.500 do 8.000 prevremeno rođenih beba što iznosi od 10 do 12% ukupno rođene dece.

Akcija „Magnet za ljubav“ trajaće dok se ne prikupe predvidjena sredstva.

Među prvim sredstvima informisanja koja su pružila medijsku podršku akciji „Magnet za ljubav“ jeste i digitalna agencija „Progressive media“ i portal I love Zrenjanin.  

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh