I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Gradski većnici o raspodeli budžetskih sredstava

Gradsko veće grada Zrenjanina održalo je danas 62. redovnu sednicu na kojoj se veći broj tačaka odnosio na raspodelu budžetskih sredstava.

Utvrđen je Predlog Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice “Mužlja“ Zrenjanin za period od 1.4.2014. godine do 31.3.2019. godine, kao Predlog Odluke o raspisivanju referenduma u ovoj mesnoj zajednici. Kako je naveo izvestilac po ovoj tački, šef Odseka za mesne zajednice i izbeglice pri Gradskoj upravi, Dragan Ćapin, referendum će biti održan 15,16,21,22. i 23. marta, na glasačkim mestima koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Ćapin je istakao da se samodoprinos uvodi za sufinansiranje novih investicija, komunalnih radova i održavanje javnih objekata i površina, kao i za sufinansiranje društvenog života mesne zajednice.

sednica-gradskog-veca-zrenjanin

Van snage stavljena je dosadašnja Odluka o uređivanju građevinskog zemljišta i kriterijumima i merilima za utvrđivanje visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta  na teritoriji grada Zrenjanina, a utvrđen je predlog nove Odluke.

I Taxi Zrenjanin

U oblasti socijalne politike, usvojena su dva pravilnika – o pružanju usluge stanovanja uz podršku za mlade koji se osamostaljuju i o pružanju usluge smeštaja u prihvatilište za odrasla i stara lica u kriznim situacijama, beskućnike i prosjake. Ovim pravilnicima regulišu se navedene oblasti i definišu kriterijumi, bliži uslovi, postupci i način za ostvarivanje prava i pružanje usluga za navedene socijalno ugrožene kategorije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Usvojen je i Predlog Rešenja o visini zakupnine za površine javne namene radi postavljanja kiosaka za 2014. godinu.

Većnici su prihvatili i Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina u 2014. godini, na osnovu kog će biti utrošena sredstva u iznosu od 71 milion dinara. Najveći deo tih sredstava, u iznosu od 35,5 miliona dinara, predviđen je za unapređenje saobraćajne infratsrukture na teritoriji Grada Zrenjanina, po 11 miliona biće iskorišćeno za različite programe unapređenja saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja i naučno-istraživački rad, dok će ostatak sredstava, u iznosu od 2,5 miliona, biti utrošeno na rad Saveta za bezbednost saobraćaja.
Programom raspodele sredstava za delatnost primarne zdravstvene zaštite u 2014. godini predviđeno je da Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ pripadne 30 milona dinara,  a „Apoteci Zrenjanin“ 5,5 miliona dinara, za potrebe tekućih opravki, održavanja i nabavke nove opreme. 

Predlogom Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina u 2014. godini utvrđeni su obim, namena i način korišćenja sredstava budžetskog fonda za ovu namenu, koja su predviđena u iznosu od 165 miliona dinara.  Predlogom o raspodeli sredstava dobijenih na osnovu zakupa poljoprivrednog zemljišta u 2013. godini, predviđeno je da najveći deo tih sredstava, koja ukupno iznose 240 miliona dinara, bude utrošen na uređenje atarskih puteva na teritoriji grada Zrenjanina i uređenje kanalske mreže, namenjene odvodnjavanju i navodnjavanju obradivih površina.

Izvor: zrenjanin.rs         Foto: ilustracija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh