I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Gradski vatrogasni savez – žetva protekla uspešno

Sa ciljem da građane informiše o aktivnostima žetve 2015 Gradski vatrogasni savez Zrenjanin koji opslužuje 23 dobrovoljna vatrogasna društva grada i naseljenih mesta, ogranizovao je danas konferenciju za medije.

vatrogasna-sluzba-zrenjanin-3

Prisutnima su se obratili Predsednik saveza Dragan Ćapin, sekretar Dragan Jajić i Ljubomir Radulović predsednik komisije za stručno tehničku delatnost.

Pripreme za ovu žetvu počeli smo još u zimskom periodu gde smo na redovnim sednicama dobrovoljno vatrogasnih drštava objašnjavali važnost uredbe sa zaonskom snakom a koja ukratko glasi zabranjeno paljenje biljnog otpada na njivi, na ulici i u dvorištu rekli su iz saveza na današnjoj konferenciji.

Fordomanija

Ovo radimo godinama i kroz razgovore sa poljoprivrednicima postižemo sve bolje rezultate. Samu pripremu operativno smo počeli 24. aprila ove godine kada smo otpočeli pregled žetelačko – transportne mehanizacije, izadvanje propisanih uverenja i razgovore sa učesnicima u žetvi o načinu postupanja kako do požara ne bi došlo a i ako dođe kako da se ugasi dok je mali.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ove godine pregledano je 2500 protivpožarnih aparata, izdato 1600 nalepnica o ispravnosti žetelačko transportne mehanizacije,  rekao je Dragan Ćapin na današnjoj konferenciji.

  Država je  prepoznala rad dobrovoljno vatrogasnih društava, mi vatrogasci ćemo konačno  ući u zakonske okvire.Pravilnik predviđa tačno šta će se i kako odvijati, način kako će finansirati da društva što je i najbitnije. Jedan od prvih gradova koji je našao način i mogućnosti kako da finansira dobrovoljno vatrogasna društva i izdvojio je za ovu godinu oko 5 miliona dinara i na taj način pokazao spremnost grada da pomogne, je grad Zrenjanin. Radimo u nematerijalnim uslovima naša vozila su stara i preko 30 godina ali i dalje smo na raspolaganju našim građanima da vozilima i ljudstvom pomognemo u svakom trenutku dodao je Ćapin.

vatrogasna-sluzba-zrenjanin-2

Ovo što smo od januara radili na preventivi urodilo je plodom, u žetvi imali smo svega 8 požara od kojih je 3 bilo u ataru svi ostali su bili u naseljenim mestima. Završetkom žetve pšenice ne prestaje naša aktivnost ide vršidba suncukrete a posle toga berba kukuruza rekao je Dragan Jajić koji je nedavno izabran za predsednika saveza Vojvodina. 

Od osam požara najveći je bio na granici Taraškog i Kumanačkog atara, linija požara bila je dugačka oko 10 kilometara.

Vatrogasni savez Zrenjanin ima 2200 članova u 23 dobrovoljna društva.

 

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh