I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Gradski vatrogasni savez – žetva protekla uspešno

Sa ciljem da građane informiše o aktivnostima žetve 2015 Gradski vatrogasni savez Zrenjanin koji opslužuje 23 dobrovoljna vatrogasna društva grada i naseljenih mesta, ogranizovao je danas konferenciju za medije.

vatrogasna-sluzba-zrenjanin-3

Prisutnima su se obratili Predsednik saveza Dragan Ćapin, sekretar Dragan Jajić i Ljubomir Radulović predsednik komisije za stručno tehničku delatnost.

Pripreme za ovu žetvu počeli smo još u zimskom periodu gde smo na redovnim sednicama dobrovoljno vatrogasnih drštava objašnjavali važnost uredbe sa zaonskom snakom a koja ukratko glasi zabranjeno paljenje biljnog otpada na njivi, na ulici i u dvorištu rekli su iz saveza na današnjoj konferenciji.

I Taxi Zrenjanin

Ovo radimo godinama i kroz razgovore sa poljoprivrednicima postižemo sve bolje rezultate. Samu pripremu operativno smo počeli 24. aprila ove godine kada smo otpočeli pregled žetelačko – transportne mehanizacije, izadvanje propisanih uverenja i razgovore sa učesnicima u žetvi o načinu postupanja kako do požara ne bi došlo a i ako dođe kako da se ugasi dok je mali.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ove godine pregledano je 2500 protivpožarnih aparata, izdato 1600 nalepnica o ispravnosti žetelačko transportne mehanizacije,  rekao je Dragan Ćapin na današnjoj konferenciji.

  Država je  prepoznala rad dobrovoljno vatrogasnih društava, mi vatrogasci ćemo konačno  ući u zakonske okvire.Pravilnik predviđa tačno šta će se i kako odvijati, način kako će finansirati da društva što je i najbitnije. Jedan od prvih gradova koji je našao način i mogućnosti kako da finansira dobrovoljno vatrogasna društva i izdvojio je za ovu godinu oko 5 miliona dinara i na taj način pokazao spremnost grada da pomogne, je grad Zrenjanin. Radimo u nematerijalnim uslovima naša vozila su stara i preko 30 godina ali i dalje smo na raspolaganju našim građanima da vozilima i ljudstvom pomognemo u svakom trenutku dodao je Ćapin.

vatrogasna-sluzba-zrenjanin-2

Ovo što smo od januara radili na preventivi urodilo je plodom, u žetvi imali smo svega 8 požara od kojih je 3 bilo u ataru svi ostali su bili u naseljenim mestima. Završetkom žetve pšenice ne prestaje naša aktivnost ide vršidba suncukrete a posle toga berba kukuruza rekao je Dragan Jajić koji je nedavno izabran za predsednika saveza Vojvodina. 

Od osam požara najveći je bio na granici Taraškog i Kumanačkog atara, linija požara bila je dugačka oko 10 kilometara.

Vatrogasni savez Zrenjanin ima 2200 članova u 23 dobrovoljna društva.

 

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh