I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Gradonačelnik traži istinu o slučaju Jovane Ljiljak

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, zatražio je od Policijske uprave u Zrenjaninu i Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ potpunu informaciju o slučaju povređivanja direktorke JP „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin Jovane Ljljak.
 
U dopisu, juče upućenom ovim institucijama, gradonačelnik Zrenjanina pridružuje se zahtevima načelnika Srednjebanatskog upravnog okruga Dušana Šijana, koji je, takođe, zatražio informaciju o ovom događaju i navodi da „s obzirom na niz spekulacija i oprečnih informacija iznetih u javnosti, smatra da je u zajedničkom interesu da se što pre saopšti puna informacija i otklone dalja nagađanja i insinuacije o prirodi povreda direktorke Ljiljak.“
 
bosnjak
 
Ovo zahtevam iz razloga što se radi o direktorki javnog preduzeća čiji je osnivač Grad Zrenjanin, pa smatram da, kao ovlašćeni predstavnik osnivača, moram imati  informaciju potrebnu za eventualno dalje reagovanje, naveo je, između ostalog, gradonačelnik Bošnjak.
 
JovanaPolicijska uprava Zrenjanin je, u međuvremenu, dostavila traženu informaciju i načelniku okruga i gradonačelniku Zrenjanina, kao i sredstvima informisanja. U odgovoru PU Zrenjanin navodi se da su od strane službenika PU izvršene neophodne operativne provere povodom ovog događaja.
 
„Tom prilikom se, za sada, nije došlo do saznanja da je izvršeno bilo koje krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti“. 
 
Prethodno se u informaciji navodi da je dana 09. januara 2014. godine Milorad Ljiljak iz Zrenjanina prijavio PU Zrenjanin da se njegova ćerka Jovana Ljiljak nalazi u Opštoj bolnici, gde su joj od strane lekara konstatovane teške telesne povrede, a koje je zadobila dana 07.01.2014. godine, na neutvrđen način, u ulaze zgrade koja se nalazi u Štrosmajerovoj ulici 26 u Zrenjaninu.  
 
Opšta bolnica “ Đorđe Joanović“ nije se posebno oglasila povodom ovog događaja, a po nezvaničnim informacijama, ni Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu ne smatra da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh