I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Gradonačelnik o budžetu: Nisu ostvarena sredstva u nekim kategorijama

Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2015. godinu – Rebalans 3, kao i izmene programa poslovanja zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova kulture tačke su dnevnog reda o kojima su se izjašnjavali članovi Gradskog veća na današnjoj, 110. sednici.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom, ocenio je kao najvažniju tačku o rebalansu gradskog budžeta.

gradsko-vece-1

– Decembar je mesec, vidimo kakav je priliv sredstava i smanjili smo budžet za 9,2 odsto. Nisu ostvarena sredstva u nekim kategorijama, kako smo i očekivali, pre svega od poreza na zarade, preko naftne rente i naravno, shodno budžetu, izrebalansirali smo planove i programe, odnosno, finansijske planove javnih preduzeća i ustanova kulture – rekao je gradonačelnik napominjući da je ustanovama kulture povećan budžet.

PerSu marketi

– Imamo razumevanja da im dodatno pomognemo i ovu godinu završimo uspešno, kako su i krenuli. Takođe, uvećan je i budžet Predškolskoj ustanovi, dok je najveće smanjenje kod Direkcije za gradnju i uređenje, i pored uspešne građevinske sezone u 2015. godini. Planovi su nam bili još ambiciozniji, ali deo njih prebacujemo za narednu, 2016. godinu i sa prvim danima građevinske sezone nastavićemo i rekonstrukcije ulica i sve ono što smo planirali, a nismo ostvarili u ovoj godini – objasnio je gradonačelnik Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor: www.zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh