I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Gradnuličani ne mogu da dišu zbog ambrozije

Kod dečijeg igrališta u naselju Gradnulica – Guvno u nedelju se okupila grupa građana koja je, samoinicijativno, sa javnih površina uklonila ambroziju. U pitanju je invazivna korovska biljka, čiji je polen opasan po ljude. Ovaj potez Gradnuličana zaslužuje svaku pohvalu, a ujedno predstavlja i apel gradskim vlastima da konačno nekako reši pitanje uklanjanje ambrozije.

Ambrozija 1

– Veliki problem predstavljaju napušteni placevi  u blizini igrališta na Gradnulici – Guvno, na kojima se ne održavaju travnjaci, pa na njima ima mnogo ambrozije, kao i na javnim površinama. Lepo bi bilo kada bi JKP „Čistoća i zelenilo“ održavalo javne površine na Gradnulici, tada ne bi imali ovakve probleme – istakli su okupljeni građani.
Ambrozija 2

Uspešno suzbijanje ambrozije kao široko rasprostranjene, invazivne korovske vrste i smanjivanje dnevnih koncentracija ovog polena u Zrenjaninu, u značajnoj meri bi smanjio rizik za nastanak alergijskih simptoma u periodu cvetanja ove vrste.

Fordomanija

Ambrozija 3

– Uklanjanje ambrozije bi imalo značajan uticaj u smislu prevencije i lečenja alergije kod osetljivih osoba. Zato je posebno važno da apelujemo na sve građane da se zajedničkim naporom može učiniti da vazduh bude čistiji, bez ambrozije – dodao je Darko Kostovski, stanovnik Gradnulice uključen u ovu akciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ambrozija 4

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh