I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Građani se žale na rupe na putevima, stazama i parkinzima

U Zrenjaninu gotovo da nema naselja bez rupa na putu, pešačkim stazama i parkinzima. Ovaj problem je naročito izražen u danima sa padavinama kada su rupe i ulegnuća puni vode što ometa i pešake i vozače.

raskrsnica

Redakciji portala I love Zrenjanin svakodnevno se obraćaju građani iz različitih gradskih naselja ukazujući na ovu problematiku. Čitateljka iz naselja 4. juli

– Trotoari na potezu od zgrade broj 1 do poslovnice Vojvođanske banke potpuno su uništeni. Površinski sloj je skinut i nikada više nije obnovljen. Mnogobrojni automobili i komunalni kamioni sistematično uništavaju ono što je preostalo. Kada padne kiša, bare su duboke i po 15 – 20 centimetara i gotovo je nemoguće prići ulazu pojedinih zgrada, kaže sugrađanka J.H.

PerSu marketi

20150208_083737Svakodnevnica u naselju 4.juli…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

20150223_095926Razoreni kolovoz

U naselju Bagljaš posle dugo vremena privremeno su sanirane rupe na parkingu u naselju Junaka Milana Tepića čiji su građani više puta alarmirali mesnu zajednicu da uputi inicijativu za rešavanje problema. Oni kažu da ovaj parking svakodnevno „troše“ i kamioni sa robom koji snabdevaju trgovine, ali i da se bez obzira na to asfalt mora održavati.

– U ovom naselju živi veliki broj ljudi i rupe na parkingu predstavljaju problem i za pešake i vozače. Situacija je najgora noću i u zimskim uslovima, priča Sanja Tabakov iz tog naselja.

Rupe su sanirane tako što je asfalt nasut i poravnat, a koliko je ovo privremeno i nezahvalno rešenje vidi se po tome što se već posle nedelju dana zakrpa troši i rupa se ponovo stvara.

parking„Zakrpljeni“ parking u naselju Bagljaš

 

parking1Rupe privremeno sanirane

U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ kažu da su više puta pisali dopise Direkciji za izgradnju i uređenje grada da se rupe na putu i parkinzima dovedu u red.

– Na zahteve često i ne dobijamo odgovor, već vidimo na terenu ako se uradi privremena popravka. Ta situacija u naselju Junaka Milana Tepića traje duže vreme. Nije bolja situacija ni na parkingu kod zgrade mesnih zajednica i policijske stanice, a kritičan je kolovoz u ulici Stražilovskoj, Mošorinskoj, Bogdana Teodosina i deo Milana Stanivukovića ispred Medicinske škole, priča Marija Janković, sekretarka MZ „Veljko Vlahović.

zakrpa1Zakrpa na mestu nekadašnjeg „kratera“

U Direkciji za izgradnju i uređenje grada kažu da se tokom zime zbog vremenskih uslova, niskih temperatura i padavina ne vrše ozbiljne sanacije kolovoza i da se uglavnom radi takozvano „hladno“ krpljenje udarnih rupa.

trotoariRupama nije „odoleo“ ni centar grada

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh