I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Građani nezadovoljni tretiranjem komaraca

Veliki broj građana ima prigovore na slab efekat tretiranja komaraca čija je najezda ove godine naročito izražena.

Odbornici zrenjaninske Skupštine zatražili su u ime građana izveštaj Odseka za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina o aktivnostima koje su do sada sprovedene na teritoriji celog grada.

komarac
Tretmane suzbijanja i zaprašivanja komaraca paralelno sprovode firma „Miva“ iz Inđije koja je angažovana od strane Pokrajine i novosadska „Ciklonizacija“ koja sa lokalnom samoupravom Zrenjanin ima potpisan ovogodišnji ugovor vredan 8.221.400,00 dinara.

Tretmani na izvorištima otpočeli su 11. aprila, a Ciklonizacija je prvu akciju sprovela 2. maja i od tada se prema predviđenom planu tretiraju grad i naseljena mesta. Prema izveštaju Odseka za zaštitu životne sredine, umesto nadzora za koji bi trebalo izdvojiti dodatna sredstva iz budžeta, izvođač radova ove godine je dužan da obezbedi GPS uređaj, odnosno mapu tretiranja i snimak u štampanoj i elektronskoj verziji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U ovom Odseku podsećaju da je Zrenjanin je posebno specifičan zbog velikog broja vodenih površina – Tise, Begeja, Tamiša, Čenćanskih jezera, Okanj bare, Peskare, Bagljaškog kanala, Male i Velike Rusande, Begejskog kanala, zbog čega je cela teritorija pogodna za komarce.

Sve informacije o tretiranju komaraca mogu se pratiti na stranici Odseka za zaštitu životne sredine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh