I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Građani Male Amerike proveli noć na jezeru

Više od pedeset nezadovoljnih građana Male Amerike i danas je protestovalo oko gradskog jezera u koje bi ovih dana trebao da bude postavljen splav.

Oni i dalje čekaju odgovor Višeg suda na tužbu koju su podneli 5. septembra, a na osnovu koje je, po njihovim rečima, sud bio dužan da reaguje u roku od 48 sati.

postavljeni-pontoni
Vlasnik budućeg ugostiteljskog objekta Nikola Novaković juče je potvrdio da poseduje svu potrebnu dokumentaciju za postavljanje objekta, a u Policijskoj upravi Zrenjanina podneo je i zahtev za policijsku asistenciju u slučaju da građani ponovo počnu da ometaju radove. Nakon odobravanja zahteva, svako remećenje radova tretiraće se kao krivično delo.

– Dobili smo dozvolu sa rokom od 15 dana da koristimo ovu površinu kako bismo postavili objekat, a nakon toga dužni smo da istu površinu uredimo i uklonimo nered ukoliko ga bude bilo nakon postavljanja. Ne želimo da primenjujemo silu, a ukoliko bude potrebe za nekakvim reagovanjem to ostaje u delovanju rada nadležnih institucija, rekao je danas Novaković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Stanovnici ovog dela grada prethodnu noć su dežurali pored jezera i po kiši i kažu da će ostati tu sve dok se ne odustane od postavljanja ovog objekta.

– Sudija koja je nadležna za ovaj predmet tražila je izuzeće i samim tim je slučaj podignut na viši nivo. Zamolili smo Elektrovojvodinu da obustavi radove dok ne dobijemo odgovor koji očekujemo u toku sutrašnjeg dana. Policija je prisustvovala donošenju jednog dela konstrukcije, nije bilo incidenata, ali mi ostajemo dosledni protestu kako se ne bi ugrozilo jezero, ali i naš mir, kaže Đuđika Arsenijević, jedna od građanki koja je danas bila kraj jezera.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh