I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Građani dužni 190 miliona dinara za gas i daljinsko grejanje

Građani koji koriste daljinsko grejanje, duguju „Gradskoj toplani“ više od 80 miliona dinara, dok je dug korisnika gasa dostigao skoro 109 miliona dinara, rečeno je portalu I love Zrenjanin u tom preduzeću.

Velika dugovanja beleže i poslovni potrošači koji za daljinsko grejanje trebaju da izmire ukupno 67 miliona, a za utrošeni gas više od 40 miliona dinara.

radijator-1
Budući da visina dugovanja raste, Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ moralo je da radikalizuje opominjanje neredovnih platiša zbog čega je prošle godine uveden rad vansudskih izvršitelja.

– Mi smo bili u obavezi da prinudnu naplatu svojih potraživanja realizujemo putem izvršitelja, na osnovu „Zakona o izvršenju i obezbeđenju“. Oni su u septembru prošle godine počeli da rade na prvim predmetima koji se odnose i na privredne subjekte i na fizička lica. Ovaj „institut“ je uveden kako bi se rasteretili sudovi, ali i da bismo poboljšali efekat naplate. Radnje i ovlašćenja koja izvršitelji preduzimaju i imaju, određene su Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, dok su njihovi troškovi određeni „Pravilnikom o tarifi i nagradama i naknadama troškova za rad izvršitelja“, koje je donelo Ministarstvo pravde, rekla je portalu Melanija Lojpur ispred preduzeća „Gradska toplana“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Komunikacija izvršitelja sa utuženim korisnicima vrši se pismenim putem u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Utuženi korisnici mogu izvršiti uvid u svoje predmete isključivo kod izvršitelja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh