I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Građani i dalje dežuraju pored jezera, oglasio se predsednik Skupštine grada

Građani koji se protive postavljanju splava u gradsko jezero, nastavili su da dežuraju u blizini visećeg mosta, istrajni u nameri da sačekaju reakcije nadležnih institucija.

splav1
Jedna od njih, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. oglasio se danas Odgovorom na zahtev grupe građana „Stop splavovima“ i dalo mišljenje o postavljanju splava. Ova institucija navodi da „nije izdala saglasnost za postavljanje splava u Jezeru 3“, jer kako je dalje istaknuto „Pokrajinski sekretarijat nema nadležnost izdavanja saglasnosti za postavljanje objekata na na državnim vodnim putevima na teritoriji Vojvodine“.

Odgovor na tužbu podnetu 5. septembra koju su građani podneli, još uvek nije stigao, a građani su u izjavi Radio televiziji Vojvodine demantovali da je sud odbacio njihovu tužbu, i saopštili da ih je tužilaštvo obavestilo da je i samo preduzelo korake u vezi sa spornim splavom.

splav
Predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić, izjavio je istoj televiziji da je grad spreman da povuče spornu odluku o postavljanju splavova na jezeru u centru, ukoliko investitor i JVP Vode Vojvodine raskinu ugovor.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Problem mora da se reši od početka. Investitor je ugovor potpisao sa JVP i ukoliko oni budu spremni da raskinu taj ugovor, mi smo spremni da povučemo skupštinsku odluku o postavljanju objekata na toj katastarskoj parceli, rekao je Bulajić za RTV.

Međutim, dodao je, to bi značilo i zabranu rada za postojeći ugostiteljski objekat „Bridž“.

– Taj ugostiteljski objekat posluje bez dozvola i saglasnosti nadležnih institucija i to je primer kako se dosad radilo mimo zakona, istakao je predsednik Skupštine grada.

Izvor: I love Zrenjanin, RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh