I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Grad želi da kupi Peskaru

Usvajanjem Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti na današnjoj sednici Skupštine grada, Zrenjanin će pokrenuti postupak za kupovinu kupališta „Peskara„.

Reč je o površini koja se poslednjih godina nalazi u vlasništvu preduzeća „Intergradnja“, a koju grad praktično zakupljuje. Činjenica da grad nije nikada bio vlasnik ove površine, jedan je od razloga što na kupalištu nije bilo većih investicija.

U odluci koja se našla pred odbornicima, navodi se da bi grad Zrenjanin, sticanjem nepokretnosti, trajno došao u posed atraktivne lokacije, i da bi nesumnjivo došlo do sticanja neposredne finansijske koristi. Takođe se navodi i da se pribavljanje nepokretnosti obavlja putem neposredne pogodbe, te da ugovorena vrednost ove lokacije ne može biti viša od 50 miliona dinara.

PerSu marketi

Pravobranilac Grada Zrenjanina Goran Rakić obrazložio je odbornicima ovu odluku rekavši da je u interesu grada da to zemljište pribavi kako se ne bi došlo u situaciju da eventualno sadašnji vlasnik tog prostora, dođe u situaciju stečaja, blokade, te da u takvoj situaciji Peskara bude prodata drugom licu. U tom slučaju grad bi ostao bez značajnog resursa, odnosno, građani bez kupališta.

Sledi formiranje Komisije za sprovođenje psotupka neposredne pogodbe i zaključivanje ugovora u vezi sa pribavljanjem nepokretnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh