I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Grad želi da kupi Peskaru

Usvajanjem Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti na današnjoj sednici Skupštine grada, Zrenjanin će pokrenuti postupak za kupovinu kupališta „Peskara„.

Reč je o površini koja se poslednjih godina nalazi u vlasništvu preduzeća „Intergradnja“, a koju grad praktično zakupljuje. Činjenica da grad nije nikada bio vlasnik ove površine, jedan je od razloga što na kupalištu nije bilo većih investicija.

U odluci koja se našla pred odbornicima, navodi se da bi grad Zrenjanin, sticanjem nepokretnosti, trajno došao u posed atraktivne lokacije, i da bi nesumnjivo došlo do sticanja neposredne finansijske koristi. Takođe se navodi i da se pribavljanje nepokretnosti obavlja putem neposredne pogodbe, te da ugovorena vrednost ove lokacije ne može biti viša od 50 miliona dinara.

I Taxi Zrenjanin

Pravobranilac Grada Zrenjanina Goran Rakić obrazložio je odbornicima ovu odluku rekavši da je u interesu grada da to zemljište pribavi kako se ne bi došlo u situaciju da eventualno sadašnji vlasnik tog prostora, dođe u situaciju stečaja, blokade, te da u takvoj situaciji Peskara bude prodata drugom licu. U tom slučaju grad bi ostao bez značajnog resursa, odnosno, građani bez kupališta.

Sledi formiranje Komisije za sprovođenje psotupka neposredne pogodbe i zaključivanje ugovora u vezi sa pribavljanjem nepokretnosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh