I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Grad raspisuje u petak novi tender za pijaću vodu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić saopštio je danas da će u petak biti raspisan novi tender za uslugu prečišćavanja pijaće vode u Zrenjaninu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova odluka doneta je nakon što je jutros na adresu Gradske uprave i zvanično stigla odluka Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača o poništenju prvobitne javne nabavke raspisane u septembru.

– Do ove zvanične informacije nismo hteli da se oglašavamo i za razliku od ranijih, ova vlast ozbiljno radi na rešavanju problema zdrave pijaće vode u Zrenjaninu. Na osnovu žalbi nekih fizičkih lica Komisija je poništila ovu nabavku ali je koncepcija dobra i oni su to nama i potvrdili. Neki marginalni razlozi su u pitanju i mogu da vam kažem da grad Zrenjanin ne može da bude talac nijedne svetske kompanije ili njihovih predstavnika ovde. Mi smo predstavnici građana grada Zrenjanina i mi ćemo rešiti problem zdrave pijaće vode. U petak ćemo raspisati novi tender za zdravu pijaću vodu i građani će u 2015. godini kako smo i obećali dobiti ispravnu pijaću vodu, a mi nećemo birati sredstva da to tako i bude. Nećemo biti taoci nikakvih interesnih grupa, ovde su ljudi koji su spremni da reše taj problem, rekao je gradonačelnik.

I Taxi Zrenjanin

Janjić je naveo da su razlozi obaranja tendera formalni i da će do petka biti usklađeni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zbog uložene žalbe Aleksandra Đekića iz Bečeja, tender je stopiran, a nakon toga i oboren. U tom procesu izgubljena su skoro četiri meseca.

– Sve je to mnogo manje u odnosu na deset godina koliko smo izgubili od kada je naša pijaća voda zabranjena za upotrebu, rekao je Janjić.

On je rekao da će sve što je Komisija za zaštitu prava ponuđača navela kao zamerke, biti ispravljeno do petka nakon čega će biti raspisan novi tender.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„JALOVA“ VLAST ZA SOBOM OSTAVILA LOŠ PROJEKAT

– Kada smo došli na vlast imali smo dve mogućnosti – jednu koju nam je ostavila jalova vlast da na samom početku platimo 25 miliona evra kredita po 6 odsto kamate na godišnjem nivou, 35 centi po svakom kubiku i to 15 godina, čime bi građani Zrenjanina imali najskuplju vodu na Balkanu. Kao najodgovornija vlast mi to nismo mogli da prihvatimo. Na drugoj strani je bilo ovo rešenje koje smo ponudili mi. Naš projekat je takav da nećemo ništa da platimo na početku, bankarske garancije daju potencijalni izvođači, i stavili smo limit od 28 centi po kubiku prečišćene vode, tako da Zrenjaninci neće plaćati vodu više od onoga koliko plaćaju građani Novog Sada i Beograda, rekao je Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh