I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Grad raspisao konkurs za finansiranje projekata NVO u 2015. godini

Veliki broj predstavnika nevladinih organizacija i udruženja građana u Zrenjaninu prisustvovao je radnom sastanku na kom su izneti detalji Konkursa za raspodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata.

Konkurs traje od 24. januara do 7. februara, a zbog ranijih čestih grešaka u prikupljanju dokumentacije i pisanju samih projekata, predstavnicima organizacija obratili su se zamenik gradonačelnika Saša Santovac, gradska većnica Dubravka Bengin Bulovan i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Olivera Lisica.

sastanak-nvo-zrenjanin-1

– Cilj nam je da što više nevladinih organizacija aplicira, i da realizacijom projekata život u Zrenjaninu postane sadržajniji. Danas vršimo edukaciju kako biste pravilno konkurusali, ali i opravdali sredstva koja vaše organizacije i udruženja budu dobila. Za finansiranje udruženja i nevladinih organizacija ove godine predviđeno je 10 miliona dinara, a za programske aktivnosti organizacija još 17 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika.

Fordomanija

Jedna od obaveza nevladinih organizacija i udruženja jeste da projekat za koji budu dobili novac, bude realizovan do kraja 2015. godine. Takođe, jedna organizacija ili udruženje imaju pravo da konkurišu najviše za dva projekta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

sastanak-nvo-zrenjanin

Prema rečima Dubravke Bengin Bulovan, sredstva će biti raspoređena za više oblasti – socijalnu zaštitu, boračko invalidsku zaštitu, za interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, pomoć starima, zdravstvenu zaštitu, promovisanje ljudskih i manjinskih prava, obarozavanje, nauku, informisanje, zaštitu životne sredine, zaštitu životinja, zaštitu potrošača, borbu protiv korupcije.

– Vrlo često nevladine organizacije nemaju novac da finansiraju ekonomistu, pravnika, projekt menadžera, i zato mi želimo da vam izađemo u sustret i olakašamo prikupljanje dokumentacije i samo konkurisanje za finansiranje i sufinansiranje projekata, rekla je Bulovan Bengin.

Konkurs se već sada može pronaći na sajtu grada Zrenjanina, a od sutra će na istom mestu biti i pravilnik za konkurisanje sa smernicama koje će aplikantima pomoći da što bolje pripreme svoje projekte.

Konkurs možete preuzeti OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh