I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Grad raskida ugovor o izgradnji fabrike vode ?

Skupština Zrenjanina razmotriće sutra predlog Gradskog veća za raskidanje ugovora o gradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode potpisanog sa nemačkom kompanijom WTE Vasertehnik.

Direktor zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije“, Goran Tajdić, prethodno je obavestio Gradsko veće da, prema ugovoru sa nemačkom firmom, voda posle prerade ne bi zadovoljavala standarde propisane u Srbiji, pa je Veće predložilo raskidanje ugovora.

voda

U izveštaju vodovoda navodi se i da nije dobijena državna garancija od koje zavisi početak važenja ugovora.

PerSu marketi

Tajdić je u izveštaju naveo da je izvođač bio dužan da osnuje svoje pravno lice sa sedištem u Zrenjaninu i da sva prava i obaveze prenese na to pravno lice, ali to nije učinio, niti je izradio detaljnu finansijsku strukturu, što je takođe bio dužan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak rekao je da je konačno „sazrela volja i da su se stvorili uslovi da pitanje pijaće vode bude rešeno u tom gradu, čiji stanovnici 10 godina nemaju ispravnu vodu, nego im iz česmi teče voda sa povećanim sadržajem arsena“.

– Prinuđeni smo da donesemo ovakvu odluku i nadamo se da će ovo rešiti pitanje vodosnabdevanja svih građana Zrenjanina – rekao je Bošnjak.

Ugovor o izgradnji farike vode sa Vasertehnikom potpisan je u aprilu 2012.

Izvor: BETA

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh