I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Grad raskida ugovor o izgradnji fabrike vode ?

Skupština Zrenjanina razmotriće sutra predlog Gradskog veća za raskidanje ugovora o gradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode potpisanog sa nemačkom kompanijom WTE Vasertehnik.

Direktor zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije“, Goran Tajdić, prethodno je obavestio Gradsko veće da, prema ugovoru sa nemačkom firmom, voda posle prerade ne bi zadovoljavala standarde propisane u Srbiji, pa je Veće predložilo raskidanje ugovora.

voda

U izveštaju vodovoda navodi se i da nije dobijena državna garancija od koje zavisi početak važenja ugovora.

Fordomanija

Tajdić je u izveštaju naveo da je izvođač bio dužan da osnuje svoje pravno lice sa sedištem u Zrenjaninu i da sva prava i obaveze prenese na to pravno lice, ali to nije učinio, niti je izradio detaljnu finansijsku strukturu, što je takođe bio dužan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak rekao je da je konačno „sazrela volja i da su se stvorili uslovi da pitanje pijaće vode bude rešeno u tom gradu, čiji stanovnici 10 godina nemaju ispravnu vodu, nego im iz česmi teče voda sa povećanim sadržajem arsena“.

– Prinuđeni smo da donesemo ovakvu odluku i nadamo se da će ovo rešiti pitanje vodosnabdevanja svih građana Zrenjanina – rekao je Bošnjak.

Ugovor o izgradnji farike vode sa Vasertehnikom potpisan je u aprilu 2012.

Izvor: BETA

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh