I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Grad preuzeo inicijativu da izgradi kuću Stojkovićima, pridružimo se akciji

Grad Zrenjanin preuzeo je inicijativu da se, u saradnji sa zrenjaninskim građevincima, obnovi kuća sedmočlane porodice Stojković.

To je odlučeno na sastanku gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa Goranom Kravarušićem, načelnikom Odeljenja za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine i Sinišom Vukićem, predsednikom Saveta mesne zajednice “Gradnulica”, na čijoj se teritoriji nalazi kuća te porodice.

Porodica Stojković – samohrana majka Gordana sa četvoro dece, njen otac Velemir i brat Goran – ostala je bez krova nad glavom u sredu popodne, kada je požar zahvatio njihovu kuću u Grobljanskoj ulici u Zrenjaninu. Uprkos intervenciji vatrogasaca, u vatrenoj stihiji im je uništena gotovo sva imovina, te se sada nalaze u privremenom smeštaju. Zahvaljujući humanosti Zrenjaninaca, porodici je obezbeđena hrana, odeća, obuća i nastavljeno je prikupljanje pomoći. Pomoć je stigla i iz kompanije “Dreksmajer”, u kojoj radi Gordanin brat, kao i zrenjaninskog restorana “Banatska kuća”, koji je obezbedio obroke porodici za narednih mesec dana.

VELIKA AKCIJA U KLUBU MUSEUM – POZIV HUMANIM ZRENJANINCIMA

Neformalna grupa mladih ljudi iz Zrenjanina koja je odlučna da se oštećenoj porodici što pre obnovi dom, u četvrtak 19. januara organizovaće humanitarnu akciju u klubu Museum pod nazivom ˝Zrenjanin za Stojkoviće˝.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Tog dana sa početkom u 21 čas, u klubu Museum održaće se humanitarna akcija namenjena porodici Stojković. Sva sredstva prikupljena na ulazu i celokupan profit iz šanka kluba biće donirani za kupovinu neophodnog građevinskog materijala za obnovu kuće. Pored toga, na ulazu će takođe moći da se donira neophodna garderoba i obuća za mališane koji su ovom prilikom ostali bez ičega.

Veličine za odeću i obuću

  • Za curicu odeća veličine 8 – obuća br 31
  • Devojćicu veličina 16 – obuća 38
  • Dečak veličina 4 – obuća 26
  • Dečak veličina 12 – obuća 37

Kada nažalost dođe do ovakvih situacija, mi kao odgovorni sugrađani moramo da pokažemo solidarnost i našim ˝komšijama˝ pomognemo na svaki mogući način. Iz tog razloga, klub Museum u saradnji sa mnogobrojnim prijateljima i saradnicima organizovaće humanitarnu akciju ˝Zrenjanin za Stojkoviće˝ na kojoj će se prikupljati potrebna sredstva za obnovu izgorele kuće kao i sve ostalo što je porodici neophodno da pregura period u kojem se zadesila, poručili su organizatori događaja.

Sav profit se donira za obnovu izgorele kuće

Klub Muzej se ovom prilikom odriče svakog profita, te će sva zarađena sredstva donirati za kupovinu građevinskog materijala u drvari Andromeda, koja se takođe odriče svoje zarade i koja će svojim mašinama pomoći da se pripremi prostor za izgradnju. Pored toga, saradnici i prijatelji će donirati prigodne pakete pomoći.

Ulaz na humanitarnu akciju iznosi simboličnih 100 dinara, ali ukoliko neko želi može ulaz platiti i u većem iznosu.

Svi zainteresovani za uključivanje u organizaciju ovog događaja kao i za neki drugačiji vid donacije povodom istog mogu se javiti na broj telefona 062 200 530. Više informacija o samom događaju i vaš dolazak možete potvrditi ovde

Pored Muzeja, na još mesta se prikuplja pomoć!

Večras, 12.01. sa početkom u 21 čas u lokalu Vinski Podroom u Zrenjaninu takođe će se održati humanitarno veče.

Tom prilikom, ekipa pomenutog lokala se takođe odriče svake zarade, i sve što se od novca bude prikupilo uplatiće se na žiro račun koji je otvoren za prikupljanje pomoći. Takođe je dobrodošla pomoć u vidu gardarobe, igračaka i školskog pribora.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh