I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Grad podržao akciju paraplegičara – „Čep za hendikep“

Gradska uprava podržala je danas akciju „Čep za hendikep“ koju sprovodi Udruženje paraplegičara Banata. Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev i predstavnici udruženja, predstavili su danas javnosti projekat.

– Naša ideja je da kroz projekat „Čep za hendikep“ animiramo stanovništvo na celoj teritoriji Grada Zrenjanina, da nam pomogne u sakupljanju  plastičnih čepova od iskorišćene ambalaže, koje ćemo mi distribuirati kompanijama koje se bave reciklažom tog materijala. Sredstva koja budemo dobili, upotrebićemo na kupovinu ortopedskih pomagala, u prvom redu „lakoaktivnih“ kolica čija je cena visoka, ali su potrebna velikom broju osoba, pojasnio je Nenad Krbavacispred Udruženja paraplegičara Banata.

U nameri da projekat bude što kreativniji i da se u njega uključi što veći broj ciljnih grupa, paraplegičari su poseban akcenat stavili na školsku decu. Zamišljeno je da škole koje prikupe najviše čepova, budu nagrađene fotoaparatima i loptama.

Gradonačelnik Bošnjak najavio je da će Gradska uprava prikupljati čepove i tako dati primer ostalim institucijama u gradu da daju svoj doprinos borbi koju sprovode paraplegičari.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

press paraplegicari

Podrška – lokalna samouprava podržava paraplegičare

Projekat „Čep za hendikep“, pored Grada Zrenjanina, podržala je i Naftna industrija Srbije.

Kontakt sa Udruženjem paraplegičara može se ostvariti preko njihove Fejsbuk stranice : https://www.facebook.com/udruzenjeparaplegicarabanata.zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh