I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Poljoprivrednici pozvani da donesu zemljište na besplatno uzorkovanje

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin trenutno reallizuje projekat uzorkovanja zemljišta za poljoprivredne proizvođače koji je finansijski podržao Grad Zrenjanin sa 10 miliona dinara.

Tim novcem omogućena je realizacija 4000 uzorkovanja zemljišta koje poljoprivrednim proizvođačima daje smernice za poboljšanje kvaliteta zemljišta.

Analiza zemljišta jedna je od tema o kojima je danas sa rukovodiocima Poljoprivredne stručne službe razgovarao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

poljoprivredna-strucna-sluzba-zrenjanin

PerSu marketi

– Ovom prilikom bih pozvao sve poljoprivredne proizvođače da donesu ovde uzorke zemljišta, gde će nakon analize dobiti uputstvo na koji način da postupaju u procesu proizvodnje. Krajnji cilj jeste da proizvođači ostvare kvalitetniju i daleko jeftiniju proizvodnju. Pored novca za analizu zemljišta, Grad je iz agrarnog budžeta
izdvojio sredstva za nabavku mikroskopa koji otkriva organizme štetne po biljke. Sve naše radnje usmerene su ka tome da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

O velikom interesovanju poljoprivrednika svedoči i činjenica da je prošle godine iskorišteno i više od 2000 besplatnih uzorkovanja, zbog čega je ove godine broj analiza dupliran.

– Uzorkovanje je veoma važan proces u toku poljoprivredne proizvodnje. Proizvođači trebaju da rade uzorkovanje jer na taj način dobijaju preporuke čime da đubre zemlju i samim tim proizvodnju učine efikasnijom i ekonomski kvalitetnijom. Analizu treba uraditi u toku letnjih meseci, nakon skidanja strnjišta uzimaju se uzorci i donose na analizu i dobija se preporuka za jesenje đubrenje. Poljoprivrednici su dužni da nam kažu šta će proizvoditi naredne godine, i prema tome naši stručnjaci daju preporuke koje se dobijaju na kućnu adresu sa rezultatima kvaliteta zemljišta, rekla je direktorka te službe, Kristina Salapura.

Ovim projektom obuhvaćeni su poljoprivrednici sa teritorije grada i 22 naseljena mesta.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh