I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Grad nastavlja regresiranje đačkih karata za prevoz

Grad Zrenjanin nastaviće praksu regresiranja đačkih mesečnih karata za autobuski prevoz, potvrđeno je na ovonedeljnoj sednici Gradskog veća.

Regresiranje se odnosi na period od septembra do decembra ove godine, a kako je obrazloženo tokom sednice – postoji inicijativa da se prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju organizuje na drugačiji način.

 

– Predviđeno je da svi učenici sa područja grada, bez obzira iz kog naseljenog mesta putuju u školu u Zrenjanin, mesečnu kartu plaćaju 3.500 dinara, a razlika od 3.500 do pune cene – regresiraće se iz gradskog budžeta. Takođe, predviđeno je da učenici koji sa područja grada Zrenjanina putuju u srednje škole van grada – u Novi Bečej, Sečanj, Novi Sad i ostala mesta, mesečnu kartu plaćaju 50 odsto od cene karte, a razlika do pune cene će takođe biti regresirana iz budžeta, obrazložila je načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Stana Rajić.

PerSu marketi

Za najugroženije kategorije stanovništva, odnosno učenike čije su porodice korisnici Centra za socijalni rad ili one za koje ta ustanova proceni da im je potrebno obezbediti besplatnu mesečnu kartu – predviđen je deo socijalne odgovornosti.

TRAŽI SE NOVI NAČIN REGRESIRANJA

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rajić je ovom prilikom navela da postoji inicijativa da se prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju, koji je poveren određenom preduzeću, organizuje na drugačiji način s obzirom da grad obezbeđuje dovoljno novca iz budžeta. U tom cilju, Odeljenje za društvene delatnosti i Odelenje za finansije dobili su zadatak da do kraja godine, za budžet u 2014. godini, predlože novi ili bolji način regresiranja prevoza učenika.

Izvor : Ilove Zrenjanin, zrenjanin.rs   Foto : autobusi.net

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh