I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Grad finansira skrining grlića materice

Grad Zrenjanin izdvojiće oko 757.000 dinara na ime troškova skrininga grlića materice namenjenog svim ženama sa teritorije grada, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Skrining, odnosno rano otkrivanje raka grlića materice trajaće naredne tri godine, i omogućiće preglede za 11.700 žena godišnje. Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo, doktora Bobana Đukanovića, u planu i programu razvoja zdravstvene zaštite u Srbiji, skrining testovi kojima se otkrivaju rak dojke, grlića materice i debelog creva, prioriteti su u finansiranju.

Grad Zrenjanin je doneo odluku da se najpre otpočne sprovođenje skrininga za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, jer je on na drugom mestu po učestalosti pojave karcinoma na našoj teritoriji.

Predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, pozvao je sve žene sa teritorije grada i naseljenih mesta da se prijave za ove kontrolne preglede u svojim lokalnim ambulantama koje su u nadležnosti Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

grad zrenjanin
Sa dnevnog reda današnje sednice skinute su važne tačke koje se odnose na gradski budžet i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi. Većinom glasova većnici su podržali Predloge rešenja o izdvajanju sredstava za održavanje seoskih slava i manifestacijama u mesnim zajednicama Lukićevo, Perlez, Banatski Despotovac, Knićanin i Aradac.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh