I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Grad finansira „Letnju stručnu praksu“ studenata

Finansijsko učešće grada Zrenjanina u velikom projektu Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ –  “Radom do radnog mesta”, ozvaničen je danas sporazumom koji su potpisali gradonačelnik Ivan Bošnjak i dekan fakulteta, profesor doktor Milan Pavlović.

Dvanaest studenata, učesnika ovog programa, dobiće novčanu nadoknadu od 30.000 dinara, a najboljeg praktikanta dodatno će nagraditi Poslovno udruženje „ZREPOK“ stipendijom od 120.000 dinara za nastavak stručnog usavršavanja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsednik “ZREPOKA” Dragan Vidaković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Pero Knežević.

sporazum-fakultet-grad

PerSu marketi

Projekаt „letnjih stručnih prаksi“ nastao je iz Ugovorа o sаrаdnji koji su 2010. godine potpisali „ZREPOK“ i Tehnički fаkultet. Projekat se od tada do danas uspešno sprovodi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Studenti treće i četvrte godine imali su priliku da se tokom tri meseca ove godine, stručno usavršavaju u jednom preduzeću, članici “Zrepoka”. Njihov osnovni zadatak bio je rešavanje projektnog problema i unapređenje segmenta kompanije, korišćenjem znаnjа stečenih nа fаkultetu, sopstvenih veština i uputstavа mentorа” istakao je dekan fakulteta “Mihajlo Pupin”, Milan Pavlović.

Pavlović se na današnjoj svečanosti se zahvalio svim studentima i  kompanijama koje su učestvovale u praksama i Gradskoj upravi koja je “uvidela značaj zadržavanja mladih ljudi u ovoj sredini”.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak očekuje da će se narednih godina više preduzeća uključiti u slične programe kako bi veliki broj mladih, visokoobrazovanih stručnjaka ostvarivalo svoje ekonomske i životne aktivnosti u srednjobanatskom okrugu.

sporazum-zrenjanin-fakultet

“Naše udruženje šalje jasnu poruku studentima da u Zrenjaninu mogu dobiti adekvatno zaposlenje”, izjavio je predsednik „ZREPOKA” Dragan Vidaković i napomenuo da  je “ovaj projekat  doprineo “razbijanju” predrasude da su diplome sa zrenjaninskog fakulteta manje vredne od onih koje se stiču u ostalim visokoškolskim ustanovama”.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u našem gradu, Pero Knežević, najavio je da će ova ustanova sve kanditate koji su uspešno završili stručnu praksu preporučiti poslodavcima koji izraze potrebu za zapošljavanje lica tog profila.

Jedan od učesnika projekta je i Nikola Petrov, diplomac zrenjaninskog fakulteta.

“Stručnu praksu sam ovog leta obavljao u preduzeću “BB trade” i zadatak mi je bio da napravim web aplikaciju koja će olakšati definisanje akcijskih artikala u njihovim maloprodajnim objektima. Tokom obuke, sticao sam potrebna znanja za pravljenje računarskih aplikacija što će mi biti važna referenca u radnoj biografiji” navodi Petrov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh