I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

GIS sistem Zrenjanina – primer za celu Srbiju

 Demonstracijom modeliranja vanrednih situacija na primeru grada Zrenjanina, prikazan je moguć izgled vanrednih situacija kao i reagovanje svih službi u takvim slučajevima.  Projekat je nastao saradnjom sa Ruskom-srpskim humanitarnim centrom i njime se između ostalih potencijala sredstava, robe i ljudskih resursa  koriste i potencijali satelitskog praćenja svih nepredviđenih situacija – rečeno je na prezentaciji projekta. Ovom prilikom gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručena je i plaketa Rusko-srpskog humanitarnog centra u znak zahvalnosti za saradnju.

PIC_0127

PIC_0128

Ovo je izuzetan projekat ne samo za grad Zrenjanin već za celu republiku. Ovim pilot projektom  pokazuje se na koji način se mogu zaštiti ljudski životi i materijalna dobra u vanrednim situacijama kada se razmišlja na ovakav preventivan način kao što to radi gradska uprava i službe u Zrenjaninu – rekao je pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije Predrag Marić nakon prezentacije projekta. Dobili smo programe iz ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije, a potom smo proverili i ustanovili da je lokana samouprava Zrenjanina najbolje odradila GIS sistem. Nadam se da će i ostali gradovi pratiti ovaj primer – rekao je direktor Rusko-srpskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija.  Velika su sredstva uložena u ovaj sistem i ovo je priznanje celokupnoj lokalnoj samoupravi. Spremni smo i za najgore moguće vanredne situacije do kojih naravno se nadamo neće doći.  I dalje ćemo ulagati u sve sisteme i službe za vanredne situacije – rekao je primajući priznanje gradonačelnik Janjić.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh