I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Ultra Caffe
Aktuelno

Geštalt life coaching – Rešenje je u nama

Haotična svakodnevnica u kojoj živimo spremna je na sve – stavlja nas u različite situacije na koje kao ličnosti treba adekvatno da odgovorimo. U zavisnosti od našeg mentalnog stanja, raspoloženja i situacije u kojoj se nalazimo, poneke probleme nismo u stanju da rešimo, pojedine dileme nesigurno razmatramo…

U tim situacijama, mnogi osećaju pritisak „četiri zida“ izvan kojih više ne mogu da šire vidik. Trening životnih veština ili „Geštalt life coaching“ jedna je od mogućnosti koja nam može pomoći da napravimo otvor na tim istom zidovima, a zatim ih i porušimo.

Portal I love Zrenjanin i životni trener, Aleksandra Lazić, otvaraju mogućnost besplatnog upoznavanja sa metodom „Geštalt life coaching“. Ukoliko u narednim redovima prepoznate potrebu da uđete u svet ovog metoda – pružamo vam otvoren put…

getsalt

PerSu marketi

ŠTA JE GEŠTALT LIFE COACHING (GLC ) I O KAKVIM SE VEŠTINAMA RADI

Nisu u pitanju „posebne“ veštine. To su svako  životno – Znam, Umem, Smem, Mogu, Hoću… koji nam se čine nedostižnim kada smo u problemu i nevolji. Kako god izgledale, te veštine nisu nedostižne, jer ih već posedujemo. Treningom ih aktiviramo i razvijamo.

POLAZNE ČINJENICE

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
 • svaki čovek poseduje kapacitet da realizuje željene ciljeve i bude zadovoljan svojim životom
 • svaki  čovek najbolje zna šta je za njega dobro rešenje.

NA ČEMU SE RADI

 • Na POSTUPKU koji vodi do željenog CILJA.  Akcenat  je na REŠENJU, ne na PROBLEMU. U fokusu nije prepreka i šta sve neko nema da bi je savladao, nego KAKO  da aktivira i poveća ono  što već ima, nedostatke umanji ili eliminiše.
 • Na SVESNOSTI jer se tako dolazi u KONTAKT  sa svojim  potrebama, željama, sposobnostima, slabostima…  Kada nismo u kontaktu ne znamo šta nam je potrebno, šta želimo, čime raspolažemo, šta da preduzmemo. Bez kontakta smo skloni  da delove sebe koji nam se ne sviđaju, ili nas ometaju tretiramo kao strana tela kojih se treba osloboditi.
 • Na potrebama, željama, ciljevima –  RAZLIKOVANJU I POVEZIVANJU
 • Na MIŠLJENJU, OSEĆANJIMA, PONAŠANJU
 • Na MOTIVACIJI
 • Na SAMOPOUZDANJU
 • Na ODLUKAMA                                                        

gestalt

ŠTA SE KORISTI U RADU 

Tehnike i alati, dobro dizajnirani i zanimljivi. Neke tehnike su na prvi pogled možda neobične, ali su sve vrlo delotvorne. Dodatna vrednost je što se mogu koristiti i samostalno – nauče se upotrebom i ostaju trajna veština.

ŠTA SE NE KORISTI

 Ubeđivanje, nagovaranje, nuđenje gotovih rešenja, saveti, procene, suđenje.

ŠTA  SE  DOBIJA  RADOM

Rezultati koji  se dožive kao povratak kući, u pozitivnom  smislu.Tokom rada klijenti uvide kako nešto čine, a ne postižu željeno, ili ne čine  a potrebno je. Tada spremno menjaju način, zadovoljni svojim izborom i odlukama.

VREME DO REZULTATA

Nije ozbiljno dati vremenski  odgovor. Ozbiljno je reći da se pomak oseti posle kratkog  RADA.  Zajednički posao je obavljen kada klijent odredi način postizanja cilja. Dalje  napreduje samostalno.

KADA NEMA REZULTATA

 Kada nema rada.

ZAŠTO  NAM  JE  SVIMA,  POVREMENO, POTREBNA POMOĆ

Svakodnevno  pravimo izbore, nalazimo rešenja, donosimo odluke, dosežemo ciljeve. Ponekad nismo  zadovoljni svojim načinima, nešto nedostaje ili ima nepotrebnog viška. Mislimo da ne možemo, da nismo dovoljno sposobni, pametni…Neretko nismo svesni da znamo šta je dobro za nas, jer se ometamo raznim olako usvojenim „mora“, „treba“, „ali“…

Zaglavljujemo se i ne znamo kako  da se pokrenemo.  Trpimo u narušenim odnosima sa sobom, u porodici,  vezama,  na poslu,  pogrešnim navikama,  lošoj organizaciji obaveza… Osećanja  nemoći, straha, nesigurnosti, besa, besmisla, kada traju,  čine život  teškim za življenje.

motiv

OTROVNE  ZABLUDE  su da zdrav čovek  zna bez učenja, radi bez greške, nema probleme ni dileme, ne ulazi u konflikte, ne pada, ne oseća neprijatne emocije, sve može sam.

ZDRAV ČOVEK ULAŽE TRUD  – uči da bi znao, ispravlja greške, rešava probleme, konflikte i dileme, pada i ustaje i tako stiče iskustvo, oseća različite emocije. Oslanja se na sebe i znajući da ne može  sve sam, traži pomoć kada mu je potrebna.

Ne odbijamo pomoć  (naočara) da bi jasno videli  i ne mislimo da smo nezdravi, slabi, manjkavi. Menjamo mišljenje kada duša žmirka. Ne mora tako.

ZAŠTO GEŠTALT LIFE COACHING?

Obratiti se za  pomoć nije lako.  Izlaganje  intime pred drugim čovekom u početku prati nelagoda.  Oni koji pružaju pomoć, to i te kako znaju. I oni su se izlagali, tražili i dobijali pomoć. Pri tome, pretežni deo dugotrajnih obuka life coacha je praksa na sebi i kolegama. Kažu – nimalo prijatno, ali zlata vredno iskustvo. Zato life coach razume, prihvata, veruje, ne osuđuje, ne kritikuje, ne pametuje.

Kada tražite pomoć, slušajte sebe. Pomagač  je uvek stručan, potrebno je i da  Vam  odgovara.  Bez Vašeg prihvatanja i poverenja nema saradnje.

life

PROBAJTE I VI „GLC“

GLC možete  probati besplatno putem Skajpa.  Proba podrazumeva  jednu  seansu, oko sat vremena. Može biti kraće samo ako želite. Procedura podrazumeva kontakt sa Life coachom Aleksandrom Lazić preko mejla aleksandra.lzc@gmail.com, putem kojeg tražite termin za razgovor, odnosno tačno vreme kada možete pozvati i obaviti prvu seansu. Tada dobijate i Skype adresu putem koje možete pozvati life coacha.

                                                                                                                                                           

aleksandra-lO ALEKSANDRI LAZIĆ, GEŠTALT LIFE COACHU

Rođena je 21.12.1957.

U beogradskom ogranku Instituta Albert Elis, kod Zorice Marić, završila napredni nivo ( dve ipo godine teorijske i praktične obuke ) Racionalno emotivnobihejvioralne terapije.  U cilju unapređenje znanja i veština, završava  edukaciju ( dve godine ) po akreditovanom programu Geštalt life coaching. Trenutno je na superviziji.  

 

 Foto : blog.aroundcampus.com, demo.wpzoom.com, officialpsds.com, authorspeaks.wordpress.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh