I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Gest koji ćemo dugo pamtiti – himna za osobe ometene u razvoju

Himna koju su poznati pevači srpske estrade snimili za zrenjaninsko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“, obeležiće godinu za nama kao jedan od najhumanijih gestova.

Saša Kovačević, Lejla Hot, Bojana Stamenov, Marko Kon, hor Muzičke akademije i bendovi „Tropico“ i „Charter“ podržali su želju zrenjaninskih muzičara da osobe ometene u razvoju dobiju nešto originalno.

suncokret-himna1
– Ideja za snimanje jedinstvene pesme nastala je prošle godine kada su muzičari Sebastijan Kerekeš i Igor Dunđerski predložili da će osmisliti himnu udruženja. Od jedne skromne ideje, oni su proširili priču koju su čuli i drugi ljudi. Verovali su da to može da se uradi na mnogo višem nivou, da se napravi spot i okupe poznati pevači, a krajnji je cilj višestruka korist i za decu koja su učestvovala u tom spotu i muzičare koji su pokazali dobru volju i veliko srce, rekla je za I love Zrenjanin predsednica Udruženja “Suncokret”, Ružica Tomić.

Prijateljska atmosfera i humanost pevača na snimanju spota, momenti su koje će članovi „Suncokreta“ dugo pamtiti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Snimili smo spot za pesmu „Suncokret“ za mentalno nedovoljno razvijene osobe. Cilj je da se malo skrene pažnja i na njih, da se ne okreće glava od tog problema, jer su oni deo našeg života i mi trebamo da budemo deo njihovog, rekla je Lejla Hot za magazin Story nakon snimanja spota.

Pesmu „Suncokret“ napisao je Nikola Vratnjan, mladić ometen u razvoju.

  • Divider

  • Divider
Na vrh