I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Gde Zrenjaninci provode leto?

Najtoplije godišnje doba u punom je jeku. Dok se jedan broj Zrenjaninaca vraća sa odmora na dalekim destinacijama, ima i onih koji pakuju kofere i spremaju se za put. Značajan je i broj sugrađana koji ovog leta neće moći da priušte kupanje u moru, ali će redovno posećivati gradska kupališta.

U zrenjaninskoj turističkoj agenciji „Globo tours“ kažu da je uprkos ekonomskoj krizi i slaboj platežnoj moći velikog dela stanovništva, realizovan veliki broj aranžmana.

Vlasnica „Globo toursa“, Dubravka Pivarski, kaže za I love Zrenjanin  da je broj realizovanih aranžmana u odnosu na prošlu godinu – povećan za 50 odsto. Kada je reč o destinacijama, Zrenjaninci i dalje najviše interesovanja pokazuju za Grčku zbog bliskog mentaliteta i poznavanja te zemlje kroz višegodišnja letovanja na Egejskom i Jonskom moru.

globo tours

I Taxi Zrenjanin

Potražnja za Egiptom i Tunisom ove godine je drastično manja u odnosu na prošlu, na šta je uticala aktuelna politička situacija u tim zemljama. Turska je primamljiva zahvaljujući „last minute“ ponudama i velikim uštedama, a interesovanje za aranžmane u Crnoj Gori je smanjeno. Jedan broj Zrenjaninaca ove godine se odlučio za Siciliju, a zatim i Istru, Hvar i Brač u Hrvatskoj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

EKONOMSKA KRIZA I DALJE ODLUČUJUĆI FAKTOR

„Postoje dve kategorije kupaca. U prvoj su oni koji uplaćuju aranžmane mesecima pre letovanja, kao i oni koji koriste „last minute“ ponude i kojima nije mnogo bitna vrsta prevoza, koliko se putuje, da li je smeštaj udaljen ili uz samu plažu… Sa druge strane, postoje i klijenti koji su spremni da izdvoje i nekoliko hiljada evra za svoj godišnji odmor, što govori da nema mnogo prosečnih aranžmana, što je relevantan prikaz stanja u društvu.“

 globo tours 1

Uprkos primamljivim turističkim destinacijama i brojnim akcijskim popustima, veliki broj naših sugrađana nije u mogućnosti da sebi i porodici priušti posetu nekom letovalištu. Njihov izbor ovog leta može biti gradski bazen na kojem su cene ulaznica nepromenjene u odnosu na prošlu godinu. Za ulaz je potrebno izdvojiti 180 dinara za odrasle i 120 dinara za decu do 12 godina, dok se karta za decu do 5 godina ne naplaćuje. Lepa vest za sve kupače je da ih očekuju odbojka na travi i teren za „nožni tenis“, kao novi sadržaji.

 bazen

Za sve one koji planiraju da leto provedu u gradu na Begeju, Turistički centar Zrenjanina pobrinuo se da izletišta i kupališta spremno dočekaju svoje posetioce.

Na kupalištu Peskara obogaćena je ugostiteljska ponuda, pa su tako pored ugostiteljskih objekata, svoje mesto našli i objekti za brzu hranu a postavljene su i nove ležaljke čime su stvoreni uslovi za celodnevni boravak.

peskara

„Ovog leta u fukciji je i izletište Tisa na kom je takođe organizovano pružanje ugostiteljskih usluga i sportsko – rekreativnih sadržaja.

Svakog dana od 11 do 19 časova o bezbednosti građana na obe lokacije brine stručno osposobljena spasilačka ekipa, a u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje vrši se redovna kontrola vode“, ističe Marica Kosanović, rukovodilac Turističko informativnog centra.

U anketi koju smo sproveli u centru grada, nekoliko Zrenjaninaca podelilo je sa našim portalom svoje planove za letovanje.

zakintos

Naš mladi sugrađanin, David V. (18) navodi da će leto provesti sa društvom, u Sutomoru u Crnoj Gori. Ovo letovalište je odabrao zato što je veoma lepo, noćni život je odličan i veliki broj mladih posećuje Sutomore iz tih razloga. Novac je i njemu predstavljao veliki problem ali je uz pomoć džeparca i stipendije uspeo da prikupi oko 250 evra koji će mu biti dovoljni da se lepo provede.

„Peskara i gradski bazen su mesta na kojima ću provesti najveći deo odmora. Cena karte za bazen nije skupa ali bi mogla biti i malo jeftinija. Smatram da se i u Zrenjaninu može lepo provesti leto“, rekao nam je Milan A. (21) koji će naredne mesece provesti u svom gradu.

Ivana P. (33) spas od vrućina potražiće u hladovini svog doma. Ona ističe da njena i suprugova plata ne mogu da pokriju troškove odlaska na more pa će se ovog leta odmarati kod kuće. „Cene aranžmana visoke su i  letovanje je postalo pravi luskuz o kom se može samo maštati“, kaže naša sugrađanka.

Meteorolozi najavljuju da će u narednom periodu temperature biti visoke sa malo kišnih dana. Dobra vest za one koji nisu do sada isplanirali gde će se odmoriti, jeste da će i septembar biti topao i sunčan što otvara mogućnost za „last minute“ ponude.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh