I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Gas za domaćinstva skuplji od 1. avgusta

Od 1. avgusta domaćinstva će gas plaćati od 1,1 do 1,3 odsto skuplje, odnosno prosečno 45,4 dinara po kubnom metru, a kupci od 1,1 do 1,4 odsto – 42,3 dinara po metru kubnom, bez PDV-a, najavio je Savet Agencije za energetiku.

poskupljenje gasa i love zrenjanin

Savet je saopštio da je dao saglasnost na nove cene prirodnog gasa za javno snabdevanje za sva 33 javna snabdevača gasa koje će se primenjivati od 1. avgusta.
Prosečna godišnja potrošnja gasa po domaćinstvu u 2012. godini bila je 873 metara kubnih, što znači da će prosečan godišnji račun za gas sa novom cenom biti oko 44.000 dinara, sa PDV-om.

Cene pristupa distributivnom sistemu, takozvane mrežarine, koje su sadržane u ceni za krajnje kupce, ni ovog puta nisu menjane, tako da su na cene za javno snabdevanje samo prenete akumulirane promene realnih troškova nabavke gasa iz uvoza i domaće proizvodnje od decembra 2013, kada su snižene cene gasa.

Regulisana cena gasa se menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara, navedeno je u saopštenju Agencije za energetiku.

Izvor: Tanjug

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh