I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Fotografi prirodom motivisali male Zrenjanince

U Narodnom muzeju Zrenjanin tokom trajanja izložbe fotografija Predraga Kostina i Danila Đekovića „Naša priča o prirodi“, u ambijentu izložbe realizovana je likovna radionica pod nazivom „Stanovnici zaštićenih područja“.

Radionice su bile namenjene učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole i članovima likovnih sekcija, a održavane su u periodu od 18. do 26. januara. Posle obilaska izložbe sa tumačenjem prilagođenim temi radionice deca su crtala odabranu životinju u prirodnom okruženju. Materijal za rad – ugljen, pastel, voštane i drvene boje i odgovarajuću podlogu, obezbedio je muzej, a radionice su bile besplatne za učesnike.

– Sadržaj izložbe, lepota motiva i atraktivnost samih fotografija podstakle su kreativnost učesnika, a planirana izložba dečijih radova nastalih u radionicama pokazaće sa kolikim su uživanjem i pažnjom nastajali radovi u kojima su glavni akteri bili žitelji zaštićenih područja naših prostora. U radu radionica bilo je  212 učesnika, a autorka i voditeljka radionice bila je Nevena Dujin-Grković, kustos pedagog našeg muzeja, kažu u ovoj instituciji kulture.

I Taxi Zrenjanin


Podsećamo, tokom decembra i januara u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin posetioci su mogli da pogledaju izložbu fotografija „Naša priča o prirodi“ čiji su autori Predrag Kostin i Danilo Đeković, zrenjaninski fotografi koji svoju inspiraciju pronalaze fotografišući biljni i životinjski svet Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Autori motive za svoje fotografije nalaze širom Srbije, a najviše na teritorijama: JP Vojvodinašume, SRP „Gornje Podunavlje“, Deliblatska Peščara, SRP „Carska Bara“, Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, Specijalni rezervat prirode Uvac, kao i u SRP Ritovi donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim snimcima su divlje životinje koje žive na tim područjima. Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh