I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Fond SEAF ponudio do 1,5 miliona evra firmama u srednjem Banatu

Američki investicioni fond SEAF prezentovao je danas predstavnicima opština Srednjobanatskog regiona mogućnosti ulaganja u privredne subjekte kroz sistem dokapitalizacije.

Prezentacija je održana u kabinetu načelnika okruga Dušana Šijana koji je istakao da bi saradnja lokalnih firmi i kompanija sa SEAF fondom mogla da unapredi privredni ambijent u srednjem Banatu.

seaf

Prva investicija ovog fonda u Srbiji bila je upravo u Zrenjaninu, 2007. godine kada je SEAF izvršio manjinsku dokapitalizaciju trgovinskog lanca „Gomex“.

PerSu marketi

– Kompanija „Gomex“ se izuzetno razvila od 2007. godine do danas, firma je od tog perioda sa 16 maloprodajnih objekata došla na 120 objekata, povećala broj zaposlenih sa 270 na 1200 i udesetostručila svoje prihode i profitabilnost. „Gomex“ je pozitivan primer kako fond u saradnji sa lokalnim preduzetnicima može da napravi jednu uspešnu priču koja će kasnije biti zanimljiva i strateškim partnerima koji su zainteresovani za ulazak na ovo tržište, rekla je direktorka fonda Lorena Macura.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovaj fond je u septembru pokrenuo novi ciklus investiranja u Srbiji ponudivši 10 miliona evra za ulaganje u mala i srednja preduzeća koja imaju perspektivu rasta na tržištu. U zavisnosti od veličine preduzeća i obima poslovanja, SEAF je spreman da investira između 300.000 i 1,5 miliona evra.

Neophodno je da je firma domaća ili u domaćem većinskom vlasništvu, da ima između 10 i 250 zaposlenih, da se prihodi kreću između milion i 15 miliona dinara i da kapital bude vredan minimum milion evra kako bismo mogli da uradimo investiciju do milion i po evra. U obzir dolaze sve industrijske grane, poljoprivreda, medicinska i farmaceutska struka, logistika, distribucija, a ne ulazimo u poslove proizvodnje cigareta, alkohola, igara na sreću, kazina i onoga što šteti životnoj sredini, rekla je Macura.

Predstavnicima opština Srednjobanatskog okruga ostaje obaveza da nakon današnje prezentacije obaveste privredne i ostale subjekte o uslovima koje ovaj inostrani fond nudi.

SEAF je, uključujući kompaniju Gomex, do sada investirao u osam pravnih lica u Srbiji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh