I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Fond SEAF ponudio do 1,5 miliona evra firmama u srednjem Banatu

Američki investicioni fond SEAF prezentovao je danas predstavnicima opština Srednjobanatskog regiona mogućnosti ulaganja u privredne subjekte kroz sistem dokapitalizacije.

Prezentacija je održana u kabinetu načelnika okruga Dušana Šijana koji je istakao da bi saradnja lokalnih firmi i kompanija sa SEAF fondom mogla da unapredi privredni ambijent u srednjem Banatu.

seaf

Prva investicija ovog fonda u Srbiji bila je upravo u Zrenjaninu, 2007. godine kada je SEAF izvršio manjinsku dokapitalizaciju trgovinskog lanca „Gomex“.

PerSu marketi

– Kompanija „Gomex“ se izuzetno razvila od 2007. godine do danas, firma je od tog perioda sa 16 maloprodajnih objekata došla na 120 objekata, povećala broj zaposlenih sa 270 na 1200 i udesetostručila svoje prihode i profitabilnost. „Gomex“ je pozitivan primer kako fond u saradnji sa lokalnim preduzetnicima može da napravi jednu uspešnu priču koja će kasnije biti zanimljiva i strateškim partnerima koji su zainteresovani za ulazak na ovo tržište, rekla je direktorka fonda Lorena Macura.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovaj fond je u septembru pokrenuo novi ciklus investiranja u Srbiji ponudivši 10 miliona evra za ulaganje u mala i srednja preduzeća koja imaju perspektivu rasta na tržištu. U zavisnosti od veličine preduzeća i obima poslovanja, SEAF je spreman da investira između 300.000 i 1,5 miliona evra.

Neophodno je da je firma domaća ili u domaćem većinskom vlasništvu, da ima između 10 i 250 zaposlenih, da se prihodi kreću između milion i 15 miliona dinara i da kapital bude vredan minimum milion evra kako bismo mogli da uradimo investiciju do milion i po evra. U obzir dolaze sve industrijske grane, poljoprivreda, medicinska i farmaceutska struka, logistika, distribucija, a ne ulazimo u poslove proizvodnje cigareta, alkohola, igara na sreću, kazina i onoga što šteti životnoj sredini, rekla je Macura.

Predstavnicima opština Srednjobanatskog okruga ostaje obaveza da nakon današnje prezentacije obaveste privredne i ostale subjekte o uslovima koje ovaj inostrani fond nudi.

SEAF je, uključujući kompaniju Gomex, do sada investirao u osam pravnih lica u Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh