I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Snimanje filma na železničkom mostu na Tamišu

Železničko drumski most između Orlovata i Tomaševca lokacija je koju je ekipa mešovite inostrane produkcije izabrala za snimanje scena iz Drugog svetskog rata.

Železnice Srbije su za potrebe snimanja filma, na par dana obustavile saobraćaj, a putnicima na toj relaciji obezbeđen je autobuski prevoz.

Na današnjem setu, uprkos lošem vremenu, glumci i statisti završavali su još jedan dan snimanja filma „Camp X“.

– Ovu lokaciju smo izabrali zbog izgleda mosta, koji se odlično uklapa u tematiku Drugog svetskog rata. Film se snimao u Mađarskoj, a ovde smo dva dana sa srpskom i mešovitom ekipom iz Kanade i Mađarske. Prvog dana smo snimali zahtevnije scene u kojima je bilo skakanja sa mosta i scena sudara, rekao je vođa snimanja Miloš Zdravković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

On napominje da je kompletna ekipa oduševljena rekom, okolnom prirodom, i da su meštani prema njima vrlo gostoljubivi. Zahvalni su, kako kaže, Železnicama Srbije, policiji, hitnoj pomoći, ali i Gradu Zrenjaninu za dozvolu da se film snima na ovoj lokaciji.

film1

 Snimanje je danas obišao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

– Ovakvi projekti su od velike važnosti za ekonomski razvoj našeg grada i naseljenih mesta, poput Orlovata danas. Ovim načinom privatni sektor mnogo dobija, angažuju se statisti, privatne agencije, smeštajni kapaciteti. Grad je dao sve od sebe kako bih se obezbedile sve potrebne dozvole za realizaciju snimanja, i da se na taj način preporučimo i za neke buduće filmove, rekao je Radišić medijima.

film2

  • Divider

  • Divider
Na vrh