I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Film o rokeru Panti – priča u kojoj se mnogi prepoznaju (VIDEO)

Mladi zrenjaninski reditelj Marko Cvejić predstavio se publici drugim filmskim ostvarenjem u dva dana.

U pitanju je dokumentarac „Kako je Panta dospeo na kazan“. Radeći na jednom projektu nastala su zapravo dva ostvarenja, jedno o poznatom zrenjaninskom rokeru, a drugo je dobilo naziv „Radnička klasa odlazi u raj“.

– Trebalo je da to bude jedan film ali kada smo počeli da radimo ispostavilo se da Pantu možemo da odvojimo u zasebnu priču koju večeras prezentujemo gledaocima –  rekao je Cvejić na premijeri u maloj sali Kulturnog centra.

„Kako je Panata dospeo na kazan“ je filmski esej koji govori o dramatičnoj sudbini Nenada Pantića, alias Panta Šiklja Nafta, jednom od najpoznatijih vojvođanskih avangardnih muzičara i pesnika. Dokumentarna priča prikazuje položaj pojedinca u savremenom srpskom društvu, koje se još uvek bori sa neuspešnom tranzicijom, a u toj priči prepoznaće se mnogi danas nezaposleni, prevareni, opljačkani i poniženi.  – Bojim se da mnoge od nas tek čeka subina kazana, sad da li će neko biti sa ove, a neko sa one strane kazana je druga stvar – rekao je Pantić pred publikom u prepunoj maloj sali KC koja je sa velikim interesovanjem odgledala film i ostvarenje nagradila dugotrajnim aplauzom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

 

Nenad Pantić i autor filma Marko Cvejić

Režiju, montažu i produkciju potpisuje Marko Cvejić. Direktor fotografije je Aleksandar Kalezić. Snimatelj zvuka: Srđan Đuranović. Dizajn zvuka: Luka Cvetko.  Produkcija: Mandragola film 2017.

U filmu se pored glavnog junaka Nenada Pantića pojavljuju i Milan Simić, Alfred Kelemen, pokojni Branislav Odžin i Ferenc Švarc. Potonja četvorica imaju glavne role u drugom ostvarenju Marka Cvejića „Radnička klasa odlazi u raj“

Dok Pantu danas nažalost možemo sresti na kazanu narodne kuhinje video spotom vraćamo se u doba kada je još bio pun energije i nade da će biti bolje, kao i svi mi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh