I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Fabrika vode – problem bez jasnog rešenja

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su nakon višečasovne rasprave zaključak o obustavi svih dosadašnjih aktivnosti oko izgradnje dugoočekivane fabrike vode.

Pitanje fabrike vode izvelo ja za govornicu veliki broj odbronika vladajuće koalicije i onih iz opozicije, a više puta je pominjan raskid postojećeg ugovora sa nemačkom firmom Wassertechnik i pronalaženje rešenja u izgradnji regionalnog vodovoda umesto fabrike vode.

slika

Gradonačelnik Ivan Bošnjak  koji je povodom ovog pitanja nekoliko puta izlazio za govornicu, predložio je da  se angažuje državna revizija, preispita zakonitost kompletnog postupka o izgradnji fabrike, i da se uradi studija izvodljivosti o najjefikasnijem rešenju za Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

S obzirom na činjenicu da je fabrika vode sporni problem koji nije rešen ni tokom prethodne ni aktuelne vlasti, optužbe su padale tokom većeg dela sednice i na račun vladajuće većine i bivše vlasti.

Odbornici Demokratske stranke insisitirali su više puta da se javnosti da odgovor zašto gradnja nije otpočela.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Ako budete ovaj projekat sada ugasili, do 2020. godine nećemo imati šanse da kao grad završimo fabriku vode“, poručio je sa govornice šef odborničke grupe Demokratske stranke Goran Kaurić.

Kaurić je rekao i da će, ukoliko dođe do raskida ugovora sa nemačkom firmom Wassertechnick koja je trebala da izgradi fabriku, njegova odbornička grupa tražiti da se „legitimišu“ oni koji će to uraditi „jer će epilog priče biti na sudu, a Grad će morati da plati odštetu“.

Odbornici su danas, pored ostalog, usvojili i  Predlog Zaključka o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou i Predlog Odluke  o osnivanju Javnog preduzeća “Rezervati prirode Zrenjanina“.

Foto : ilustracija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh